Завдяки зростанню гривневих депозитів, в економіку України інвестують більше грошей - Ван Гонґ Лью

Завдяки зростанню гривневих депозитів, в економіку України інвестують більше грошей - Ван Гонґ Лью

06.09.13 14:00 0 1030
Завдяки зростанню гривневих депозитів з’являється можливість проінвестувати в економіку України більше грошей. В цьому переконаний доктор, старший викладач університету в Глазго Ван Гонґ Лью. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ.

Він наголосив: зростання кількості довгострокових вкладів свідчить про те, що українці довіряють національній валюті більше, ніж іноземній.

«Зростання кількості довгострокових внесків означає, що через банки більше грошей піде на внутрішні інвестиції. Фінустанови зможуть використовувати їх для фінансування тривалих проектів. У свою чергу, це стабілізує та покращить економіку країни. Такі довгострокові депозити допоможуть також покращити ситуацію із ліквідністю банків. Окрім цього, фінорганізаціям доведеться менше покладатися на альтернативні джерела отримання грошей. Наприклад, зовнішні фінансові ринки, які волатильніші та дорожчі, ніж депозити», - зазначив економіст.

Нагадуємо, за даними Нацбанку України, за сім місяців цього року обсяг гривневих депозитів зріс майже на 25,4% . Рівень доларизації депозитів за цей час знизився із 43,7 % до 39,6 %.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Депутати-свободівці ...
Наступна новина: Як отримати дублікат ...

КОМЕНТАРІ