«Свобода» вимагає від РФ припинити свавілля російських «піратів» в Азовському морі

«Свобода» вимагає від РФ припинити свавілля російських «піратів» в Азовському морі

06.09.13 15:35 0 1340
6 вересня 2013 року активісти Київської міської організації Всеукраїнського об`єднання «Свобода» провели пікетування Посольства Російської Федерації в Україні.

Націоналісти вимагали припинити свавілля Росії в акваторії Азовського моря; негайно звільнити Олександра Федоровича з полону; притягнути до відповідальности вбивць українців та провести демаркацію кордону між Україною і Росією в Азовському морі, що свідомо затягує російська сторона.

Кияни тримали у руках плакати: «Руки геть від українських рибалок!», «Вимагаємо кари для вбивць українців!» та инші. Вони скандували гасла: «Москва, покайся!», «Росіє, демаркуй морський кордон!», «Свободу українцю Олександру Федоровичу!» тощо.

Представники Росії проігнорували вимоги українців і навіть не вийшли до мітингувальників, щоби отримати звернення. Замість них на акції у великій кількости були присутні правоохоронці.

«Напередодні Вільнюського саміту відбулася низка провокацій з російського боку. Позиція ж української влади абсолютно «страусяча» – голова в піску. «Свобода» неодноразово наголошувала на необхідности демаркації морського кордону, але влада ігнорує це. Через це і відбуваються подібні провокації: загинули рибалки, один зараз ув'язнений. Коли немає чіткого кордону, по суті, немає державного суверенітету. Ніщо не заважає російським військам зайти на територію України і проголосити її власністю Росії. А наша влада замовчує цю ситуацію – наче нічого й не трапилось. Насправді триває економічна й інформаційна війна. І конфлікт буде лише загострюватися», – зазначив член Київського комітету ВО «Свобода» Євген Костюк.

«Цього дня «Свобода» проводить всеукраїнську кампанію проти свавілля російських «піратів», які вбили наших співвітчизників. Ми закликаємо українське суспільство підтримати наше гасло: «Подалі від Москви!». Ми звертаємося до журналістів з проханням висвітлити злочини Російської Федерації широкому загалу та закликаємо Українську державу й відповідні органи ефективно та наполегливо захищати права українців за кордоном, зокрема й у Росії», – заявив член політради ВО «Свобода» Руслан Андрійко.

Світлини з події: https://plus.google.com/u/0/photos/101802219204864572969/albums/5920454994582399937


Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Зростання депозитів у ...

КОМЕНТАРІ