Чернівці: Віталій Михайлішин урочисто відкрив фестиваль Meridian Czernowitz

Чернівці: Віталій Михайлішин урочисто відкрив фестиваль Meridian Czernowitz

07.09.13 10:06 0 939
У мармуровій залі Чернівецького національного університету 6 вересня, стартував IV Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. У присутності творчої еліти та дипломатів із різних країн світу секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин оголосив цей форум відкритим.

«Мені надзвичайно приємно вітати усіх Вас на святі вільної, багатоголосої сучасної поезії, – на святі, яке щороку на початку осені збирає у Чернівцях кращих поетів Європи, – зазначив керманич міста. – Багата літературна спадщина нашого міста і краю не дала нам зникнути з культурного життя Європи в минулі десятиліття, а цей фестиваль, всі його учасники зміцнюють віру й переконання в тому, що ми разом з Вами є співтворцями духовного європейського простору. Цього року ми відзначаємо 150-ту річницю з дня народження славетної дочки Буковини, української письменниці Ольги Кобилянської, з іменем якої, поряд із Тарасом Шевченком, Іваном Франком та Лесею Українкою, пов’язане формування сучасної української літератури. Запрошую всіх гостей та учасників фестивалю скористатися цією нагодою і ближче познайомитися із спадщиною та місцями Ольги Кобилянської у Чернівцях. Особливе задоволення приносить мені можливість повідомити усім Вам, що в суботу, 7-го вересня, ми презентуємо приміщення на вулиці Ольги Кобилянської, де під керівництвом професора Петра Рихла розпочнеться створення Літературного центру імені Пауля Целана, який покликаний стати важливим осередком популяризації творчості нашого славного земляка, а заодно й творчості усіх інших представників багатонаціональної літератури Буковини. Я вірю в те, що спільними зусиллями нам удасться реалізувати давню мрію чернівчан та друзів нашого міста про такий літературний дім».

На завершення Віталій Михайлішин побажав усім учасникам та відвідувачам фестивалю незабутніх емоцій, цікавих зустрічей з поезією та Чернівцями.

Meridian Czernowitz триватиме до 8 вересня включно.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ