«Особливості роботи депутата-мажоритарника» - Роман Харук, депутат Івано-Франківської міської ради, фракція ВО «Свобода»

«Особливості роботи депутата-мажоритарника» - Роман Харук, депутат Івано-Франківської міської ради, фракція ВО «Свобода»

07.09.13 08:49 0 1030
Відповідно до Закону України про місцеве самоврядування депутат представляє інтереси мешканців на принципах законності, відкритості та гласності. На жаль, реальні права депутата мажоритарного округу в деяких питаннях є обмеженими. Незважаючи на це, стараюсь вирішувати проблеми мешканців. А вони різні – це потреба в допомозі щодо питання земельних відносин, проведення ремонту міжбудинкових проїздів, облаштування дитячих майданчиків, допомога школам, дитячим садочкам та ряд інших важливих проблем.

Багато справ зі своїх передвиборних обіцянок я вже виконав. Не про це зараз мова, оскільки щорічно, як і вся фракція ВО «Свобода», звітую перед виборцями.

Тому більш детально хочу зупинитися на невирішених питаннях.

А це – необхідність обстеження мосту (з проведенням технічної експертизи) через річку Бистрицю-Солотвинську. Мікрорайон «Пасічна» (численністю більше 25 тисяч жителів) з центральною частиною міста Івано-Франківська з’єднує тільки один-єдиний міст через річку Бистриця-Солотвинська. Тут навіть неозброєним оком видно певні тріщини на конструкціях та опорах. Виникає питання: чи міст безпечний для пересування? Частина мікрорайону, вниз від моста, ще й до того не захищена від ймовірного затоплення гідротехнічною спорудою (ГТС-дамба).

Невключення загальноосвітніх шкіл та дошкільних закладів мікрорайону до грантових інституцій з виділення коштів на ремонт, які проводяться в даний час за кошти батьків.

До прикладу, загальноосвітня школа №18 відзначила своє 30-ліття, але, на превеликий жаль, не була включеною в жодні грантові проекти міста.

Школа-садок №6 потребує розширення й добудови. Бажаючих навчатися в ній значно більше, ніж місць. Цього року виділено 160 тисяч гривень на проектну документацію, яка вже є в наявності.

Відсутність перспективи соціально-культурного розвитку мікрорайону, департамент архітектури та містобудування не враховує потреб мешканців на проведення дозвілля.

Незважаючи на інтенсивну забудову мікрорайону житловими багатоповерховими будинками, зовсім відсутні об’єкти соціальної інфраструктури. Чомусь нікого не цікавить питання, де ж цим мешканцям відпочивати, де облаштувати сквер чи парк? Також відсутні музичні та мистецькі школи, спортивні заклади для проведення організованого дозвілля дітей.

Я подав депутатський запит головному архітектору міста щодо перспективи соціально-культурного розвитку мікрорайону «Пасічна». У відповіді, що надала філія «Діпроміст» імені Ю.М.Білоконя, зазначено: «Протягом 40-ка останніх років були розроблені чотири генплани мікрорайонів житлового масиву «Пасічна», де було чітко вказана і розрахована потреба соціальної інфраструктури мікрорайону. У зв’язку з тим, що за останні десять років проектування і забудова мікрорайону велась неконтрольовано, порушений баланс потреби в соціальних об’єктах мікрорайону (одних не вистачає, інших надлишок)».

Капітальний ремонт «німецького озера» (ремонт випускного шлюзу), програма і кошторис на відновлення нормального функціонування. Влітку (на території озера) був проведений КУПАЛА-ФЕСТ, який ще раз підтвердив, що молодому підростаючому поколінню бракує відпочинкових місць. Однак, щоб люди змогли тут відпочивати, потрібно створити комфортні умови, привести озеро та прилеглу територію до належного стану.

Слід відзначити, що приємно працювати з активними мешканцями, котрі звертаються з цікавими ініціативами, проектами і потребують співпраці й допомоги (дуже плідною була співпраця з жителями будинків №7, №70 на вул. Федьковича; №9 на вул. Витвицького в питаннях встановлення і облаштування дитячих майданчиків). З початку каденції до мене звернувся 171 мешканець. З порушених проблем я підготував і подав 343 депутатських звернення та 17 депутатських запитів.

Мікрорайон «Пасічна» – великий, тому й проблем вистачає. Спільно з людьми їх вирішую.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині юрій ...

КОМЕНТАРІ