В Івано-Франківській області правоохоронці розповіли про стан криміногенної ситуації в місті

В Івано-Франківській області правоохоронці розповіли про стан криміногенної ситуації в місті

07.09.13 13:26 0 1123
В Івано-Франківському МВ УМВС України в Івано-Франківській області відбулася прес-конференція начальника міськвідділу міліції Михайла Хомина. Підполковник міліції розповів про стан оперативної обстановки в місті, роботу особового складу міської міліції, а також відповів на запитання журналістів.

Ураховуючи соціально-економічні та демографічні фактори, місто Івано-Франківськ є складним в криміногенному плані у порівнянні з іншими районами області, проте, у порівнянні з іншими обласними центрами – визнано найбільш безпечним для проживання, - сказав Михайло Хомин.

За вісім місяців поточного року до Івано-Франківського міськвідділу міліції за допомогою звернулись понад 11,6 тис. громадян, що свідчить про зростання довіри до працівників міліції. Завдяки їх роботі в обласному центрі спостерігається зменшення таких видів злочинів, як тяжких тілесних ушкоджень: 4 випадки проти 8 випадків у 2012 році, крадіжок з квартир – 40 проти 97, грабежів – 21 проти 54, хуліганств – 15 проти 18.

За словами керівника міліції обласного центру, водночас правоохоронців турбує збільшення кількості злочинів проти власності, зокрема, крадіжок - 516, шахрайств - 271, пошкодження майна - 54, розкрадань - 58.

Унаслідок належної організації профілактичної роботи підрозділів міліції громадської безпеки спостерігається зменшення кількості злочинів, вчинених у громадських місцях. Цього року їх зареєстровано 109, у той час, коли торік було 143, в тому числі, 82 – на вулиці (в 2012 році – 92). Виявлено 14 фактів незаконного поводження зі зброєю, з них вогнепальної – десять.

У сфері економіки протягом 8 місяців 2013 року виявлено та задокументовано 150 кримінальних правопорушень. Основна увага зосереджується на викритті корупції та хабарництва. Усього виявлено 22 факти зловживання службовим становищем та п’ять – хабарництва. Викрито 14 фактів зайняття гральним бізнесом.

Працівниками відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків міськвідділу міліції виявлено 132 наркозлочини, в тому числі 47 фактів збуту наркотиків.

До адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, учинення насильства в сім'ї притягнуто 107 дорослих. Розшукано та повернуто батькам 13 неповнолітніх, які пішли з додому. Реалізуються такі програми профілактики, як: «Дні захисту дітей», «Діти вулиці», «Ялинка», «Петарда», «Сім'я без насильства», «Нічне місто», «Канікули», «Урок».

Івано-Франківський міськвідділ міліції має добру взаємодію з галузевими службами обласного управління, оскільки у багатьох випадках доводитися здійснювати спільні та спеціальні заходи оперативного і профілактичного характеру у протидії злочинності та у забезпеченні правопорядку.

Керівник франківської міліції звернув увагу громадян на необхідність збереження свого майна, зокрема велосипедів, а також речей, які знаходяться в транспортних засобах.

«Не довіряйте незнайомцям, які цікавляться вашими конфіденційними даними чи інформацією, пов’язаною з отриманням коштів ,- закликав головний правоохоронець міста,- надмірна довірливість може допомогти зловмисникам заволодіти вашим майном та коштами. Пам'ятайте, що попередити злочин завжди краще, легше і безпечніше для вас, ніж намагатися припинити його, коли воно вже почалося. Ще гірше, якщо воно все-таки відбулося. Важливо в будь-яких випадках якнайшвидше звернутись в міліцію».

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернігові відбулись ...

КОМЕНТАРІ