Житомирщина і Сілезьке воєводство Республіки Польща налагоджують більш тісні контакти

Житомирщина і Сілезьке воєводство Республіки Польща налагоджують більш тісні контакти

07.09.13 08:03 0 1084
В облдержадміністрації 6 вересня 2013 р. відбулася зустріч керівництва області з делегацією Сілезького воєводства Республіки Польща. Серед гостей – член Ради Сілезького воєводства Станіслав Домброва, заступник Президента м. Битом Сілезького воєводства Хенрик Бонк та депутат ІІІ каденції Сейміку Сілезького воєводства Зігмунд Вільк.

Польських гостей приймали заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих, перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

На зустрічі йшлося про те, що обидві наші країни об’єднує багаторічна і плідна співпраця, адже на території Житомирщини проживає найбільша діаспора поляків в Україні (близько 49 тис. чол. – 3,5% від населення області).

Питома вага зовнішньоторговельних операцій з Республікою Польща за 6 місяців поточного року склала 24,4% від загального обсягу товарообороту з країнами Європи, отже, Польща посіла 1-е місце серед основних європейських країн-партнерів Житомирщини. Протягом 2012 року експортних операцій з Польщею було здійснено на суму 35,3 млн. дол. США. Обсяг імпортних надходжень за цей період зріс на 23,5% і склав 65,2 млн. дол. США. За шість місяців поточного року обсяг експорту сягнув

13,0 млн. дол. США, імпорту – 38,6 млн. дол. США.

Однак, переконаний Ярослав Долгих, можливості співпраці між країнами набагато більші. «Ми зацікавлені в розширенні співпраці з окремими територіями республіки і розраховуємо на більш активний діалог з Сілезьким воєводством», - сказав він.

Станіслав Домброва, зауваживши, що налагодження контактів між нашими територіями розпочалося 6 років тому, репрезентував Сілезьке воєводство, населення якого складає 4 млн. 600 тис. людей. Він також висловив переконання в тому, що наші контакти мають бути більш тісними.

Члени польської делегації отримали матеріали, які містять характеристику Житомирської області, інвестиційні проекти, перелік продукції, яку підприємства області можуть реалізувати за межами країни, в тому числі у Польщі.

Підсумовуючи зустріч, Ярослав Долгих висловив сподівання на те, що контакти обох сторін переростуть у підписання повномасштабного документу, що дозволить активно і плідно співпрацювати і посідати лідерські позиції у своїх регіонах.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 2)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернівці: Новий дитячий ...

КОМЕНТАРІ