Вийшло шосте видання довідника “Адміністративно-територіальний поділ Львівської області”

Вийшло шосте видання довідника “Адміністративно-територіальний поділ Львівської області”

07.09.13 08:44 0 954
За словами упорядника видання, начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федора Алєйнікова, довідник призначено для інформаційного забезпечення органів державної влади, місцевого самоврядування, асоціацій, наукових, проектних, фінансових, консультативних та інших організацій і підприємств усіх форм власності.

Зазначимо, що видання спрямоване для вирішення наступних завдань:

- аналіз, прогнозування і регулювання територіального розміщення продуктивних сил, економічних взаємовідносин суб’єктів між собою і з органами державної влади та місцевого самоврядування, формування та вдосконалення регіональної соціально-економічної політики;

- оцінка та впорядкування міжрегіональних економічних і культурних зв’язків і вирішення інших проблем, пов’язаних з регулюванням соціально-економічного розвитку і узгодженням економічних інтересів регіонів Львівської області;

- координація фінансово-господарської та соціально-культурної діяльності.

Як зазначив Федор Алєйніков, під час підготовки матеріалів необхідно було дотримуватись наступних основних вимог:

1. Подати в розрізі адміністративних одиниць перелік найменувань населених пунктів, керівний склад, робочі та мобільні номера телефонів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

2. Відобразити стан життєзабезпечення кожного з 1928 населених пунктів Львівської області за окремими показниками наявності відповідної інфраструктури, а саме, наявність діючих промислових, сільськогосподарських підприємств, закладів освіти, охорони здоров’я, культури, релігійних установ та дошкільних закладів, тощо, визначити їх умовний рейтинг. Розмістити умовні позначки життєзабезпечення сільських та міських поселень.

3. Укласти матеріал довідника так, щоб за допомогою алфавітного покажчика можна було швидко знайти інформацію про населений пункт, встановити його адміністративну підлеглість та соціально-економічний стан.

Довідник подає матеріал про адміністративно-територіальний поділ районів, міських, селищних і сільських рад Львівської області станом на 1 липня 2013 року. Міські ради міст обласного значення і підпорядковані їм населені пункти виділено окремо.

У розрізі кожної ради населені пункти подано за категоріями в такій послідовності: міста, селища, села. У межах кожної категорії населені пункти розміщено за алфавітом.

Також довідник містить список керівників Львівщини у різні часи, починаючи з 1269 року до 1 липня 2013 року. А також інформацію про 100 населених пунктів з найвищим рейтингом та кількістю населення, відстань до обласного та районного центру, координати на картах районів, поштові адреси 720 місцевих рад, кількість дворів (квартир), промислових, переробних, сільськогосподарських підприємств, лікарських установ (ФАП, амбулаторія, тощо), школи, дитячі садочки, народні доми, будинки культури, бібліотеки, церкви та інше.

Наклад видання 500 примірників.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ