У Львівській області семінар – зручна форма навчання платників податків

У Львівській області семінар – зручна форма навчання платників податків

07.09.13 12:54 0 1009
Для платників податків фахівці Сокальської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Львівській області провели черговий семінар, під час якого присутнім розповіли про порядок складання та подання місячної податкової звітності, у тому числі подання податкової звітності в електронному вигляді, про порядок подання уточнених декларацій та розрахунків по платежах до бюджету при самостійно виявлених помилках, розглянуто актуальні питання щодо використання в господарській діяльності реєстраторів розрахункових операцій.

Також слухачів ознайомлено із змінами в податковому законодавстві та проведено аналіз виявлених порушень податкового законодавства СГД – юридичними особами під час проведення документальних перевірок протягом січня – серпня 2013 року.

Платники отримали відповіді на свої запитання:

Як у Звіті про суми податкових пільг виправити допущені помилки та чи передбачена відповідальність у разі їх виправлення?

Формою Звіту про суми податкових пільг, а також Порядком визначення сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг за операціями, які здійснюються на митній території України, не передбачено механізм подання уточненого звіту. Тому, враховуючи те, що зазначений Звіт складається наростаючим підсумком з початку року, то допущені помилки слід виправляти у черговому Звіті у межах року. Виправлення помилок у Звіті про суми податкових пільг не призводить до нарахування штрафних санкцій.

Мною в кінці серпня ц.р. отримано ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, однак діяльність з продажу алкогольних напоїв з моменту отримання ліцензії я не здійснював. Чи потрібно подавати до податкової інспекції розрахунок збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства?

Суб’єкт господарювання, який отримав ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, але діяльність з продажу алкогольних напоїв з моменту отримання ліцензії не здійснював, повинен подавати до контролюючого органу розрахунок збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства незалежно від наявності у платників об’єкта оподаткування.

Чи можна подати уточнюючу звітність після отримання повідомлення та копії наказу про проведення планової документальної перевірки, але до початку її проведення?

Платник податку може подати уточнюючі розрахунки до поданих ним раніше податкових декларацій за будь-який звітний (податковий) період з відповідного податку і збору до дати початку проведення перевірки, яка вказана в копії наказу про проведення документальної планової перевірки та письмовому повідомленні про проведення перевірки.

Нами переоформлено дозвіл на спеціальне водокористування. Чи необхідно повідомляти про це контролюючі органи?

Так, протягом 10 днів Ви зобов’язані повідомити про це податкові органи та органи водного господарства.

Чи може бути невизнана звітність якщо реквізит – "дата подання" не співпадає з датою її фактичного подання, тобто звітність складена і надрукована днем раніше, ніж подана?

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Обама зустрівся з ...

КОМЕНТАРІ