Ірина Сех: "Уряд залазить до кишені місцевих громад"

Ірина Сех: "Уряд залазить до кишені місцевих громад"

07.09.13 09:05 0 985
Народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Сех вимагає негайно розблокувати всі сплати скарбницею видатків місцевих б'юджетів та забезпечити своєчасне фінансування як соціяльно захищених статей, так і ремонту доріг, природоохоронних заходів та инших важливих місцевих програм. Про це народний депутат заявила 6 вересня 2013 року з трибуни Верховної Ради України під час пленарного парламентського засідання.

Як зазначила Ірина Сех, ситуація зі сплатою органами Державної скарбничої служби видатків місцевих б'юджетів критична. "Якщо в першому півріччі цього року скарбниця блокувала спрямування коштів на так звані "инші видатки", то відбувається блокування оплати навіть соціяльно захищених видатків місцевих б'юджетів: на заробітну платню, енергоносії, медикаменти, продукти харчування. І якщо у випадку зі сплатою видатків загального фонду затримку можна виправдати невиконанням дохідної частини б'юджету, то ситуація з видатками спеціяльного фонду місцевих б'юджетів, оплата яких здійснюється з конкретних джерел доходів, не витримує жодної критики", – наголосила народний депутат.

За її словами, у спеціяльному фонді місцевих бюджетів Львівщини з початку року акумульовано 64 млн. грн. від збору за першу реєстрацію транспортного засобу, які мають використовувати на утримання мережі автомобільних доріг, однак скарбниця з невідомих причин блокує переказ цих коштів за виконані роботи з ремонту доріг у Львівській області. Аналогічна ситуація з коштами спеціяльного фонду обласного і місцевих б'юджетів від надходження екологічного податку: на рахунку заблоковано 20 млн. грн. для здійснення природоохоронних заходів.

"Із року в рік продовжується практика ігнорування урядом своїх зобов'язань щодо фінансування заходів із охорони здоров'я, зокрема витратної терапії (процедури гемодіалізу, лікування гепатиту С тощо). Для того, щоби зберегти життя людей, місцева влада змушена надавати кошти на це з обласного бюджету, не фінансуючи инші важливі статті. Зокрема, Львівщині для здійснення витратної терапії торік державний б'юджет недофінансував 28 млн. грн., а 2013 року – 32 млн. грн.", – наголошує Ірина Сех.

Народний депутат України вимагає від Кабінету Міністрів припинити давати Державній скарбничій службі злочинні вказівки щодо вилучення коштів місцевих б'юджетів, зароблених місцевими громадами, для здійснення своїх забаганок. Ірина Сех також вимагає негайно розблокувати сплату видатків місцевих б'юджетів та забезпечити своєчасне фінансування як соціяльно захищених видатків, так і коштів на ремонт доріг, природоохоронні заходи та инші важливі місцеві програми.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернівці: У галереї Ратуші ...

КОМЕНТАРІ