У Львівській області в ОДА обговорили умови отримання кредитів для ОСББ заходи з енергозбереження

У Львівській області в ОДА обговорили умови отримання кредитів для ОСББ заходи з енергозбереження

07.09.13 09:15 0 963
6 вересня, в обласній державній адміністрації під керівництвом директора департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Дениса Шмигаля відбулась робоча зустріч представників Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC), ПАТ АКБ «Львів», ПАТ «Кредобанк» та АБ «Укргазбанк». На зустрічі обговорили впровадження відшкодування відсоткових ставок за кредитами, отриманими на здійснення заходів з енергозбереження для об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) у рамках Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки.

«Застосування зазначеного підходу дозволить здійснювати комплексні проекти з енергозбереження багатоквартирних будинків в цілому, а не лише в окремих квартирах, що значною мірою сприятиме зменшенню витрат на енергоносії та покращенню комфорту для мешканців», – зазначив Денис Шмигаль.

За результатами зустрічі, сторони домовились опрацювати механізми практичного впровадження цієї компоненти в Програму енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки та розробити умови отримання кредитів для ОСББ на заходи з енергозбереження.

Довідка:

В області з 2006 року діє Програма енергозбереження для населення Львівщини, яка передбачає видачу мешканцям області кредитів на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням 15 відсотків річних в національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та 20 відсотків за кредитами, отриманими на заходи орієнтовані на використання альтернативних до газу джерел енергії.

Впродовж 2006-2012 років Програмами стимулювання населення на здійснення енергоощадних заходів скористались 10 748 родин, які отримали кредити на загальну суму понад 88,6 млн. грн.

Сума відшкодування з обласного бюджету за наростаючим підсумком за 2006 – 2012 роки склала 10,6 млн. грн.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ