Чільний менеджер з Росії залишиться під вартою в Білорусі

Чільний менеджер з Росії залишиться під вартою в Білорусі

07.09.13 08:51 0 902
Генеральний директор російської компанії «Уралкалій» Владислав Баумгертнер, заарештований у Білорусі, залишатиметься під вартою. Таке рішення ухвалив суд у Мінську, відхиливши клопотання адвокатів Баумгертнера, які просили відпустити їхнього клієнта. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Баумгертнера заарештували в Мінську 26 серпня і звинуватили у зловживанні посадовими обов’язками.

Слідчий комітет Білорусі заявив, що арештований разом із іншими співробітниками «Уралкалію», які працювали в Білоруській калійній компанії, створили злочинну схему, яка дозволяла їм виводити з Білорусі значні кошти. Як сказав речник Слідчого комітету Білорусі Павло Траулько, Владислава Баумгертнера арештували в Мінську не як керівника «Уралкалію», а як голову Наглядової ради ЗАТ «Білоруська калійна компанія». Якщо Баумгертнера визнають винними, йому може загрожувати до 10 років тюрми.

Перший віце-прем’єр уряду Росії Ігор Шувалов уже назвав арешт у Мінську «дуже дивними, неадекватними і не партнерськими діями».

Баумгертнер відомий тим, що на раніше оголосив про відмову «Уралкалію» від співпраці з Білоруською калійною компанією, яка була спільним російсько-білоруським підприємством для збуту калійного добрива у світі. Це призвело до глибокої кризи білоруського партнера в БКК, підприємства «Білоруськалій», вважають аналітики.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євробаскет-2013. Україна - ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ