Міліція Херсонщини викрила факт отримання посадовцем 7 тисяч гривень

Міліція Херсонщини викрила факт отримання посадовцем 7 тисяч гривень

07.09.13 14:54 0 967
Працівник регіонального представництва Регістру судноплавства України вимагав гроші від приватного підприємця за надання дозволу на експлуатацію водних мотоциклів без проведення технічного огляду. Тим самим, наражалися на небезпеку здоров’я та життя відпочивальників, які могли травмуватися під час катання на неперевірених водних мотоциклах.

Процес передачі 7 тисяч гривень, а саме стільки зажадав чиновник, відбувався через посередника. Після чого біля одного з кафе він передав гроші посадовцю. Частину винагороди працівник регіонального регістру судноплавства віддав спільнику, який кілька років тому працював у цій організації.

Під час поділу грошей оперативники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС викрили зловмисників. Гроші та фіктивні документи про нібито технічну справність водних мотоциклів вилучені на направлені на експертизу.

– Наразі ми перевіряємо причетність чиновника та його спільника щодо скоєння ними інших протиправних дій. Адже невідомо, скільки фіктивних дозвільних документів вони видали та яка кількість неперевірених маломірних суден використовується у курортних зонах. Ми працюємо над викриттям цих фактів, – зазначив начальник УДСБЕЗ УМВС Денис Лактіонов.

Порушено кримінальне провадження за ч.4 ст.3684 Кримінального кодексу України (Підкуп особи, яка надає публічні послуги). Санкція статті передбачає штраф від дванадцяти до вісімнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Музей тернопільської ...
Наступна новина: Для працівників ...

КОМЕНТАРІ