Угода про асоціацію з ЄС не може бути помилкою – екс-віце-прем’єр Польщі

Угода про асоціацію з ЄС не може бути помилкою – екс-віце-прем’єр Польщі

07.09.13 11:07 0 966
Рішення України, з ким бути – з ЄС чи з Митним союзом – не може ухвалюватися під впливом погроз. Про це, ділячись спостереженнями щодо напружених відносин України з Росією і використання Росією митних та економічних важелів з метою переконати Україну відмовитися від європейського курсу, сказав польський економіст та політик, колишній віце-прем’єр-міністр країни Лешек Бальцерович. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Він наголосив, що не знає жодної країни, політичної сили, яка б прийшла до висновку, що підписання договору про асоціацію з ЄС було помилковим.

«Підписання договору дало кілька переваг. По-перше – доступність широкого ринку. По-друге, ми підвищили наші стандарти. По-третє, більше довіри до країни. Якщо країна є членом, навіть на основі угоди про торгівлю з Європейським союзом це підвищить довіру до країни. А довіра до країни – це гроші. В результаті цього збільшуються капіталовкладення з-за кордону», – відповів на запитання Радіо Свобода Лешек Бальцерович.

Колишній урядовець також згадав про тиск Росії на Польщу, коли йшлося про вступ до НАТО.

«Були драматичні погрози, але тепер торгівля розвивається», – зауважує експерт.

Польський економіст, політик і громадський діяч, ініціатор економічних реформ з переходу країни від планової економіки до ринкової, професор Лешек Бальцерович став почесним доктором Харківського національного університету імені Каразіна. До Харкова відомий європейський економіст приїхав на запрошення організаторів V міжнародного економічного форуму «Іновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області щодо ...

КОМЕНТАРІ