Буковинські правоохоронці застерігають від шахраїв

Буковинські правоохоронці застерігають від шахраїв

07.09.13 12:21 0 1089
У прес-центрі УМВС пройшов брифінг, на якому працівники міліції розповіли про найбільш розповсюджені шахрайські методи.

Про те, як обманюють буковинців представникам ЗМІ розповіли начальник управління карного розшуку Руслан Домніцак, начальник відділу по боротьбі з кіберзлочинністю Олександр Раренко та начальник відділу УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області Максим Китайгородський.

Найпопулярнішими видами видурювання коштів у громадян є телефонні дзвінки про нібито затримання родичів правоохоронними органами, електронні листи про міфічні лотерейні виграші чи спадщину, також непоодинокими є випадки зчитування інформації з банківських карток та спроби отримати кредит у сумнівних організаціях.

Правоохоронці вкотре нагадують, що таки злочини можна попередити дотримуючись простих правил, які захистять ваші гроші:

- У випадку з телефонними шахраями слід не втрачати голову, не панікувати, а одразу зателефонувати на спецлінію «102» і дізнатися, чи правдива інформація, яку повідомили зловмисники.

- Під час користування банкоматом зверніть увагу, чи немає на ньому підозрілих пристроїв і нікому, ні в якому разі, не повідомляйте свій пін-код!

- Якщо виникла необхідність взяти гроші в кредит, краще звертайтеся у банки або перевірені кредитні спілки. Не підписуйте договори, попередньо їх не прочитавши, адже потім повернути вкладені кошти прийдеться у судовому порядку.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Тун" прийме "Динамо" на ...
Наступна новина: Тернопільська "Нива" зіграє ...

КОМЕНТАРІ