На Хмельниччині службова собака вивела працівників міліції на слід розбійника

На Хмельниччині службова собака вивела працівників міліції на слід розбійника

08.09.13 10:04 0 910
У Красилівському районі Хмельницької області працівники міліції за допомогою службового пса затримали молодика, підозрюваного у розбійному нападі на помешкання 82-річної самотньої пенсіонерки.

Непроханий гість завітав до жінки близько 11-ї ночі, коли та уже дрімала. До помешкання потрапив, знявши віконне скло. Зловмисник добре знав, де бабуся зазвичай ховає заощадження, бо частенько до неї навідувався, і вона, не ховаючись, кілька разів на його очах діставала зі схованки гроші. Але молодикові не пощастило — цього разу схованка виявилася пустою.

Крадій уже збирався йти геть, але, на лихо, бабуся почула шурхотіння і встала з ліжка. Молодик зрозумів, що його зараз викриють, адже старенька жінка його добре знала, тому могла впізнати навіть у темряві по голосу. І тут він згадав про пневматичний пістолет, який господині для самооборони залишив онук. Бабця турботливо зберігала його у целофановому пакетику на тумбочці, не ховаючи від стороннього ока.

Схопивши зброю у руки, злодій штурхонув пенсіонерку, яка намагалася вийти на вулицю, та став вимагати гроші, погрожуючи розправою. Налякана старенька дістала останні 200 гривень та віддала зловмисникові, після чого той утік, прихопивши з собою пістолет.

Та довго переховуватися чоловікові не вдалося — до дверей його помешкання працівників міліції привів службовий пес, який зайвий раз підтвердив здогадки самої потерпілої щодо особи нічного гостя.

Підозрюваний був у стані алкогольного сп‘яніння і свою вину не заперечував, а коли протверезів — то ще й розкаявся у вчиненому.

Наразі стосовно нього відкрито кримінальне провадження за ч. 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний із проникненням у житло). У якості запобіжного заходу чоловікові обрали домашній арешт. Відповідно до чинного законодавства йому може загрожувати від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Пакистані звільнили 7 ...
Наступна новина: Дженнінгс відмовився від ...

КОМЕНТАРІ