У Львівській області Ірина Сех провела зустріч із радником з економічних питань Посольства США

У Львівській області Ірина Сех провела зустріч із радником з економічних питань Посольства США

08.09.13 10:15 0 1021
6 вересня 2013 року народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода", голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех провела зустріч із радником з економічних питань Посольства США Девідом Міелє та його заступником пані Елізабет Хорст. На зустрічі обговорювали питання, пов'язані з проєктом угоди уряду з компанією "Шеврон" щодо видобування сланцевого газу в Україні.

Як зазначила Ірина Сех, угода зараз перебуває на розгляді в обласних радах, на території яких має намір видобувати сланцевий газ "Шеврон". Однак депутати вважають, що угоду складено з порушенням чинного законодавства, зокрема, вона не пройшла економічної, правової та екологічної експертиз, як це належить за законом "Про угоди про розподіл продукції".

"Представники місцевого самоврядування, територіяльні громади та загалом чимало громадян в Україні мають застереження щодо можливого видобування сланцевого газу на нашій території. Зокрема, їх турбують можливі негативні екологічні наслідки: отруєння хімікатами внаслідок гідророзриву джерел питної води, вплив на повітря і ґрунт, сейсмічна небезпека", – зазначила Ірина Сех.

Вона також підкреслила, що люди стурбовані, що у них примусово вилучатимуть землю для буріння. Зважаючи на ці та инші чинники, депутати Івано-Франківської обласної ради не погодили проєкт угоди з "Шевроном", на черзі – рішення Львівської обласної ради, яке також може бути негативним.

Радник Посольства зазначив, що для нього важливі думки, які висловила Ірина Сех. Він наголосив, що компанія "Шеврон" зацікавлена у видобуванні сланцевого газу в Україні, і Посольство підтримує ці наміри, але тільки якщо йдеться про відповідальне ставлення до розробки надр.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Спортдиректор ...

КОМЕНТАРІ