Житомирські УБОЗівіці влаштували свято для школярів

Житомирські УБОЗівіці влаштували свято для школярів

08.09.13 13:46 0 1148
Днями працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області влаштували виїзний День відкритих дверей у Станишівській загальноосвітній школі Житомирського району. Окрім традиційних подарунків, правоохоронці привезли дітям незвичайне дійство, аби наочно продемонструвати особливості роботи підрозділу.

Гості одразу вразили уяву дітлахів та педагогів, адже у вщент заповнену залу навчального закладу зайшли кремезні чоловіки у камуфльованому одязі, зі спеціальним спорядженням та масках на обличчях – спецпризначенці «Соколу». У повній тиші з широко розплющеними очима хлопчаки та дівчата спостерігали, як ті розкладають на столах зразки спецзасобів та зброї.

- Правоохоронці Житомирщини продовжують традицію зустрічей зі школярами у стінах навчальних закладів області, - зазначив заступник начальника УБОЗ УМВС області Анатолій Корчемлюк. - Щоб розповісти дітям про професію правоохоронця, заохотити їх до здорового способу життя та успішного навчання, ми й організували в школі таку, дещо незвичну, зустріч.

Коли ж оперативники почали розповідь про призначення обладунків, тоді зал загув – дітлахи навипередки намагалися продемонструвати свої знання, отримані із зарубіжних бойовиків та комп’ютерних ігор. Правоохоронці похвалили школярів за уважність та непогані знання, однак тут же розвінчали декілька міфів, створених іноземним кінематографом, чим подивували ще й вчителів.

А найголовнішим питанням, що хвилювало школярів цього дня: «Як стати міліціонером і прийти служити до вас?» І хоча поради правоохоронців була не новими - старанно навчатися, займатися спортом та в жодному разі не приставати на пропозиції вжити спиртне чи наркотики, - діти дали обіцянку з усіх сил дотримуватися цих правил.

- Розповіли, що не треба робити, - поділився враженнями з нами шестикласник Денис. – Сподобалось і, я думаю, не тільки мені. Всім сподобалось!

Згодом дітлахи мали змогу по черзі приміряти спеціальне обладнання, потримати в руках зразки навчальної зброї та особисто поспілкуватися з гостями. І хлопці, і дівчата із задоволенням позували у спорядженні для фото на згадку. Згодом усі разом переглянули фільм, заснований на реальних подіях, про роботу УБОЗівців під час звільнення дітей, захоплених зловмисниками у дитячому садочку. Ще кілька хвилин у залі стояла тиша, а дехто із педагогів крадькома втирав сльози.

Справжній ажіотаж викликало оголошення гостей про те, що у дворі школи відбудеться «затримання злочинців». Дійству не завадив і осінній дощ - школярі та педагоги з парасолями висипали на ґанок та завмерли в очікуванні.

За мить на шкільному подвір’ї мчить автівка, а спецпризначенці блискавично її зупиняють та затримують умовних «бандитів». Лунають захоплені вигуки та аплодисменти.

Школярі ще довго не відпускали правоохоронців, узявши їх у справжнісіньку облогу та запрошуючи приїздити якомога частіше. На згадку про зустріч та щоб у школі не згасало спортивне життя, міліціонери подарували дітям тенісний стіл з комплектом ракеток та м’ячиків.

Під позитивними враженнями школярі розходилися по домівках, емоційно обговорюючи побачене та почуте.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові проведуть Літню ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ