В Закарпатській області правоохоронці Мукачева затримали злодійкуватого студента-петеушника

В Закарпатській області правоохоронці Мукачева затримали злодійкуватого студента-петеушника

08.09.13 12:34 0 1120
Цей хлопчина, не маючи грошей для випускного вечора, вирішив пограбувати разом із старшим злодієм чужий будинок…

Непрошені «гості» погосподарювали у приватному будинку жителів м.Мукачева і викрали золотих виробів на суму близько 20 тис.грн. Відпрацьовуючи оперативно-слідчі версії, правоохоронці встановили, що злочин скоїли двоє мукачівців, один з яких вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Ще на початку червня до правоохоронців Мукачева звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що до його будинку, розташованому в густонаселеному мікрорайоні Мукачева – Росвигові, в той час, доки він з дружиною були на роботі, проникли зловмисники. Злодії «перерили» весь будинок, шукаючи цінні речі або гроші, бо побутова техніка їх не цікавила.

Коли 53-літній господар повернувся додому, то виявив пошкоджені вхідні двері та перекидані у будинку речі. З тумбочки спальної кімнати зникли дві пари золотих сережок, чотири каблучки, золотий ланцюжок, кулон та золотий годинник. Загалом крадії викрали золота на майже 20 тисяч гривень.

Протягом двох місяців оперативники карного розшуку міськвідділу міліції перевіряли осіб, які могли б бути причетні до цього злочину. І в результаті вийшли на їхній слід. Ними виявились двоє мукачівців, один з яких вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки й грабежі. Однак перебування за колючим дротом його так і не переконало, що за кожний протиправний вчинок доводиться «звітувати» на лаві підсудних...

Саме цей раніше судимий 39-літній чоловік був старшим «наставником» для 18-річного недосвідченого студента-випускника профтехучилища м.Мукачева. Як згодом пояснив хлопець, у нього не було грошей, щоб разом з іншими студентами училища відсвяткувати випускний, купити собі одяг для свята. Тому і погодився на пропозицію старшого приятеля «обчистити» чужий будинок.

Кілька днів мукачівці стежили за подружжям, яке зранку йшло на роботу, а після обіду поверталось. Врешті-решт наважились і проникли до будинку, звідки викрали коштовні речі.

Молодшого учасника злочинного «дуету» вже затримано, він зізнався правоохоронцям у скоєному. А от старшого, досвідченого злодія ще розшукують, наразі він переховується від правосуддя. Однак, каже оперативник карного розшуку Йосип Довгінко, це лише питання часу. За вчинене йому доведеться відповісти перед законом.

Слідчими міськвідділу за фактом крадіжки з проникненням до житлового приміщення відкрито кримінальне провадження за ст.185 ч.3 Кримінального кодексу України. Крадіям загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Наталія Машіко

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії евакуювали понад ...
Наступна новина: "Карпати" не змогли у ...

КОМЕНТАРІ