В Івано-Франківській області на горі Піп Іван проведено робочу нараду

В Івано-Франківській області на горі Піп Іван проведено робочу нараду

09.09.13 08:00 0 1079
Договір про співпрацю між Управлінням ДСНС в області та Прикарпатським національним університетом ім.В.Стефаника щодо створення окремого рятувального поста, який був підписаний 7 липня, починає втілюватися в життя. Так, 7 вересня відбулося чергове сходження на гору Піп Іван делегації, в яку входили представники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Варшавського Університету (Республіка Польща).

Цього разу на вершині гори проведено робочу нараду, в ході якої прийнято ряд важливих рішень. Перш за все, заплановано проведення благодійної акції за участі студентів Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, рятувальників області та волонтерів щодо впорядкування території астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван. Також членами делегації визначено в яких приміщеннях працюватиме окремий рятувальний пост. На нараді також йшлося і про налагодження співпраці між гірськими рятувальниками Республіки Польща та гірськими рятувальниками Прикарпаття.

Варто зазначити, що даний проект має велике значення для Івано-Франківської області та регіонів, що знаходяться на території гір Карпат. Адже створення окремого рятувального поста в районі Чорногірського хребта дасть змогу забезпечити безпеку туристів на маршрутах, значно скоротити час прибуття рятувальників до місця нештатної ситуації та своєчасно надати допомогу людям, котрі її потребують.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові відбудеться ...
Наступна новина: Літні Олімпійські ігри 2020 ...

КОМЕНТАРІ