Держсекретар США не виключив нового звернення до ООН щодо Сирії

Держсекретар США не виключив нового звернення до ООН щодо Сирії

09.09.13 10:14 0 1079
Державний секретар США заявив у неділю, що Вашингтон може знову звернутися до Ради безпеки ООН із ініціативою ухвалити резолюцію щодо Сирії, коли інспектори ООН із хімічної зброї подадуть проаналізовані результати своїх досліджень у Сирії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Виступаючи в Парижі на прес-конференції зі своїм колегою з Катару Халедом аль-Аттією, держсекретар заявив, що президент США Барак Обама ще не ухвалив ніякого остаточного рішення з приводу можливого удару в Сирії.

Керрі також знову заявив, що міжнародна підтримка можливої воєнної акції в Сирії зростає. За його словами, протягом наступної доби про цю підтримку заявить іще низка країн.

Держсекретар також знову висловив упевненість, що до хімічної зброї вдався в Сирії неподалік Дамаска 21 серпня саме режим президента Башара аль-Асада.

У неділю ж американська телемережа CBS повідомила, що Асад в інтерв’ю, яке вийде в ефір у понеділок, знову заперечив причетність до хімічного нападу і заявив, що взагалі немає й доказів самого такого нападу.

Інший американський телеканал CNN у суботу пустив в ефір частину відеозаписів, зроблених сирійською опозицією, що, як виглядає, показують саме жертв хімічного нападу, багато з яких – діти. Водночас телеканал застеріг, що не маже підтвердити автентичність цих відеозаписів.

США і Франція раніше оприлюднили дані розвідок, із яких має випливати, що в Сирії 21 серпня був завданий хімічний удар проти цивільного населення, і його вчинили війська уряду країни. При цьому, за даними США, загинули понад 1400 людей, а, за даними Франції, понад 280. Сирія категорично відкидає це. Її фактичний союзник Росія заявляє, що розвідувальні дані Заходу для неї непереконливі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євробаскет-2013. Гравці ...
Наступна новина: На Далекому Сході Росії, де ...

КОМЕНТАРІ