Андрій Забловський: українці виробили імунітет до провокаційних заяв щодо курсу гривні

Андрій Забловський: українці виробили імунітет до провокаційних заяв щодо курсу гривні

09.09.13 15:18 0 859
Керівник секретаріату ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Андрій Забловський вважає, що стійка довіра громадян України до національної валюти сприяє стабільності її курсу. Про це він сказав в ефірі програми «Приватний інтерес» на телеканалі БТБ.

Економіст зазначив, що девальвації гривні фахові фінансисти не прогнозують. Ще одним фактором стабільності гривні є те, що Нацбанк має важелі, аби утримувати курс. «Є всі підстави для рівного курсу і можливості його утримати», – вважає Забловський.

Не виключено, що в майбутньому провокаційні заяви з внутрішніх і зовнішніх джерел щодо девальвації гривні будуть повторюватися з огляду на наближення підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Тому треба бути до цього готовим, – зауважив Забловський.

Водночас він висловив переконання, що українці виробили певний імунітет до провокаційних заяв щодо падіння гривні. Це показують і соціологічні дослідження, і опитування Нацбанку, які фіксують зменшення девальваційних настроїв. «Завдяки цьому імунітету українці будуть більш виважено ставитися до таких провокаційних заяв і панічних настроїв», – сказав економіст і додав, що таке запевнення буде основою стабільності валютного курсу.

«Українці звикли, що зараз курс гривні стабільний, і це добре, і це дає надії, що ситуація буде під контролем», – підсумував Забловський.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині відбувся ...
Наступна новина: «Свобода» пікетуватиме ...

КОМЕНТАРІ