«Свобода» пікетуватиме судове засідання у справі про замах на Віталія Сальнікова

«Свобода» пікетуватиме судове засідання у справі про замах на Віталія Сальнікова

09.09.13 15:19 0 1036
10 вересня 2013 року Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетуватиме Солом'янський районний суд Києва. Свободівці вимагатимуть припинити зумисне зволікання з ухваленням судового вироку громадянинові Токунову, який намагався вбити директора дитячо-юнацької спортивної школи №7 Віталія Сальнікова. Постраждалий переконаний, що справу затягують виключно через імовірного замовника вбивства, яким, на його думку, є Віктор Пилипишин.

Судове засідання й пікетування відбудуться за адресою: вул. Шутова, 1 (Солом'янський районний суд Києва). Початок – об 11:30. Контактний номер телефону: 093 569 11 04 (Віталій Сальніков).

Довідка: Влітку 2009 року на вхідних дверях квартири директора ДЮСШ №7, Віталія Сальнікова встановили розтяжку з бойовою гранатою. Вибух таки стався, але Віталій залишився живим, втративши 3 літри крові, отримавши опіки 1-го ступеня та сотню уламків, які так і залишилися в ногах – нижче колін чоловік не відчуває кінцівок і донині. Після скоєння замаху так звані "правоохоронні органи" навіть не збиралися затримувати Токунова. Лише після втручання міжнародної організації із захисту прав людини "Фронт лайн" він опинився в Лук'янівському СІЗО (докладніше тут: http://www.youtube.com/watch?v=P-hHI4mcqJM).

Як наголошує Віталій Сальніков, замовлення вбивства відбулося через бажання тодішнього голови Шевченківського району Віктора Пилипишина звести на базі ДЮСШ, яка розташована на Трухановому острові, розважальний комплекс. Із цими намірами Віталій Сальніков принципово не погоджувався, що, вочевидь, і стало причиною замаху. Проте будь-які спроби слідчих наблизитися до замовника вбивства закінчувалися відстороненням їх від справи. Четвертий слідчий Приймак прямим текстом повідомив постраждалому, що не варто навіть намагатися притягнути до відповідальности замовника злочину Пилипишина, адже доки він при владі – всі спроби марні, і нагадав про трьох неповнолітніх дітей постраждалого (докладніше: http://www.youtube.com/watch?v=F9FnnTTg8Z0).

Своєю чергою, Віктор Пилипишин подав позов до суду про захист чести, гідности й ділової репутації та вимагає у суду стягнути 100 тисяч гривень із Віталія Сальнікова за завдану йому моральну шкоду. Розгляд кримінальної справи про замах на Сальнікова всіляко гальмується, а на численні звернення до голови суду постраждалий отримує відписки, в яких голова суду В. Побережний зазначає, що "не в праві перевіряти процесуальні дії суддів або давати їм оцінку" (докладніше: http://www.youtube.com/watch?v=GnhNho3l8ps).

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Андрій Забловський: ...
Наступна новина: Як отримати довідку про ...

КОМЕНТАРІ