Якщо звичайна ціна перевищує договірну

Якщо звичайна ціна перевищує договірну

09.09.13 15:23 0 976
Пунктом 188.1 ст. 188 Податкового кодексу України встановлено, що база оподаткування операцій з постачання товарів/послуг визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, але не нижче звичайних цін, визначених відповідно до ст. 39 ПКУ.
Платники податку, які застосовують спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, крім декларації з позначкою «0110»(загальна) подають податкову декларацію з позначкою ”0121”(спеціальний режим оподаткування у сфері сільського господарства)/”0122”(спеціальний режим оподаткування у сфері лісового господарства)/”0123”(спеціальний режим оподаткування у сфері рибальства), яка є невід’ємною частиною звітності за відповідний звітний період. До такої податкової декларації включаються лише ті операції, що стосуються спеціального режиму.
У рядку 1 декларації 0121 - 0123 вказуються виключно операції з постачання сільськогосподарським підприємством вироблених (наданих) сільськогосподарських товарів/послуг на власних або орендованих виробничих потужностях, а також на давальницьких умовах.
Враховуючи викладене, обсяги сільськогосподарських товарів/послуг, звичайна ціна яких перевищує їх договірну ціну, відображаються в рядку 1 декларації 0121 - 0123 виходячи з їх договірної ціни.
При цьому, сума перевищення звичайної ціни над договірною відображається в податковій декларації 0110 та не приймає участі у визначенні питомої ваги вартості сільськогосподарської продукції.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З першого вересня усі ...
Наступна новина: Внесено зміни до Інструкції ...

КОМЕНТАРІ