Маркус Міллер: Про стабільність гривні свідчить стійкість її курсу до долара за останні роки

Маркус Міллер: Про стабільність гривні свідчить стійкість її курсу до долара за останні роки

09.09.13 19:26 0 1035
Професор Ворикського університету (Велика Британія) Маркус Міллер вважає, що підвищення попиту на гривню та збільшення кількості довготривалих вкладів у національній валюті означає зростання довіри українців до неї, а тривала стійкість курсу гривні до долара свідчить про її стабільність. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ.

"Коли люди невпевнені, то обирають, в основному, короткострокові депозити, щоб швидко забрати гроші. Якщо ж вони вкладають кошти у довгострокові депозити, то це означає повернення довіри. Тож, я думаю: підвищення попиту на гривню та збільшення кількості довготривалих вкладів указують на одне й те ж, а саме: на довіру", - зазначив економіст.

Він також наголосив, що про стабільність української валюти свідчить і стійкість курсу гривні до долара чи фунта стерлінга протягом кількох останніх років.

Нагадуємо, за даними Нацбанку України, за сім місяців цього року обсяг гривневих депозитів зріс майже на 25,4% . Рівень доларизації депозитів за цей час знизився із 43,7 % до 39,6 %.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Фракція ВО «Свобода» ...

КОМЕНТАРІ