Фракція ВО «Свобода» насправді не перевищила ліміту коштів на авіаперельоти – заява прес-служби

Фракція ВО «Свобода» насправді не перевищила ліміту коштів на авіаперельоти – заява прес-служби

09.09.13 19:26 0 1124
Низка інтернет-видань поширила інформацію про перевищення депутатами-свободівцями ліміту на авіаперельоти. Зокрема, у десятці депутатів, які найбільше використовували авіатранспорт, – свободівці Руслан Кошулинський та Михайло Блавацький. З цього приводу прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вважає за необхідне дати роз’яснення.

До складу фракції ВО «Свобода» у Верховній Раді України входять 36 народних депутатів. 37-й, свободівець Руслан Кошулинський, як заступник Голови Верховної Ради, відповідно до Регламенту ВРУ, є позафракційним. Фракція націоналістів працює єдиною командою. Після обрання до парламенту депутатів-свободівців, обраних за партійними списками, як уповноважених закріплено за усіма областями України. Зокрема, Михайло Блавацький є уповноваженим від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Донецькій та Миколаївській областях. За час роботи Верховної Ради 7-го скликання він провів 28 зустрічей із виборцями у Донецькій, Миколаївській та Львівській областях.

Усі перельоти Михайла Блавацького пов’язані винятково із виконанням ним депутатських повноважень. До того ж слід взяти до уваги, що географічно області, які повинен регулярно відвідувати цей депутат, лежать практично у найвіддаленіших один від одного регіонах держави (Львівщина, Миколаївщина, Донеччина). Наявність у списку тих, хто часто послуговується авіаперельотами, заступника Голови Верховної Ради України Руслана Кошулинського пов’язана тільки із виконанням ним його посадових обов’язків.

Усвідомлюючи, що частина депутатів-свободівців з об’єктивних причин можуть перевищити так званий «ліміт на авіаперельоти», фракція ВО «Свобода» урівноважує це меншим використанням авіатранспорту тими депутатами, хто може здійснювати свою роботу з мінімальним використанням цього виду транспорту, якщо це не шкодить оперативності в роботі народного депутата. Більше того, у фракції є депутати, які взагалі не користувалися послугами авіатранспорту. Саме тому в цілому фракція ВО «Свобода» не перевищувала ліміту на авіаперевезення.

Михайло Блавацький змушений буде і надалі використовувати авіатранспорт з метою захисту соціяльних та національних прав українців на сході України, а Руслан Кошулинський здійснюватиме перельоти Україною для якісного виконання своїх представницьких повноважень.

Варто зазначити, що монополізація авіаперевезень в Україні призвела до того, що вартість квитка Київ – Донецьк є дорожчою, ніж, наприклад, переліт так званим «лоукостом» із Києва у Берлін чи Барселону. Так, вартість квитка економ-класу Київ – Донецьк – Київ в авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що здійснює перельоти з Борисполя, становить 5 812 гривень, а квиток на літак компанії «Utair» із Жулян до Донецька і назад коштує 5 244 гривні.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» боротиметься з монополізацією ринку внутрішніх авіаперевезень, унаслідок чого ціни на авіаквитки завищено в декілька разів, від чого передусім потерпають звичайні громадяни, а держава, яка витратила на ремонт аеропортів мільярди гривень, не отримала від цього належних фінансових надходжень через дорожнечу квитків. Фракція ВО «Свобода» зареєструвала і вимагає якнайшвидшого розгляду проєкту закону «Про ліквідацію приватних монополій» (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=45431).

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Маркус Міллер: Про ...
Наступна новина: Виноградівські свободівці ...

КОМЕНТАРІ