Шевка Аджунер: Стабільність гривні додає впевненості іноземним інвеститорам щодо України

Шевка Аджунер: Стабільність гривні додає впевненості іноземним інвеститорам щодо України

09.09.13 20:28 0 1191
Директор ЄБРР в Україні Шевка Аджунер вважає, що стабільність української гривні дає більше впевненості іноземним інвесторам для заходження в Україну.

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ.

«Звичайно, для інвесторів дуже важливо бачити стабільність національної валюти, що дає впевненість для інвестицій, дає впевненість у майбутньому. Тому чим більше впевненість триває, тим краще це також і для інвесторів», - зазначив Аджунер.

Він також переконаний, що підписання Угоди про Асоціацію з ЄС призведе до збільшення інвестицій в Україну та відкриє для Києва нові великі ринки.

«Звичайно, підписання угоди про асоціацію дозволить відкрити ширші ринки для України. І навпаки, відкрити Україну для більшої кількості прямих іноземних інвестицій. Тому в цьому сенсі, підписання Угоди призведе до збільшення інвестицій в Україну і ми зможемо робити більше», - сказав представник ЄБРР.

Аджунер також зазначив, що у майбутньому банк розглядає можливість надання кредитів у гривні.

«Завдяки недавньому законопроекту, ЄБРР зможе кредитувати у місцевій валюті. Це дозволить надавати гривневі позики підприємствам та фінансовим установам. Але щоб це стало можливим, потрібно виконати певну роботу та ухвалити додаткові законопроекти. Зараз з цього приводу проводять переговори. І думаю, через певний час ми зможемо виділяти фінансування у гривні», -повідомив Директор ЄБРР в Україні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд за позовом ...
Наступна новина: Дамаск підтримав пропозицію ...

КОМЕНТАРІ