Дамаск підтримав пропозицію Росії передати хімічну зброю Сирії під міжнародний контроль

Дамаск підтримав пропозицію Росії передати хімічну зброю Сирії під міжнародний контроль

09.09.13 23:08 0 941
Влада Сирії привітала пропозицію Росії передати наявну у Дамаску хімічну зброю під міжнародний контроль. Пр це сказав міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем, який перебуває зараз у Москві. За його словами, Москва висловила ініціативу з урахуванням прагнення Дамаска вберегти сирійців від насильства і забезпечити безпеку країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Раніше Росія закликала уряд Сирії передати свою хімічну зброю міжнародній спільноті, щоб уникнути воєнного удару. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Із думкою про те, що влада Сирії мала б протягом наступного тижня передати всі запаси своєї хімічної зброї під контроль міжнародної спільноти, виступив державний секретар США Джон Керрі. Завершуючи в Лондоні відвідини кількох європейських країн, він заявив, що саме таким чином Сирія ще могла б сама відвернути воєнний удар. У Державному департаменті США відразу уточнили, що заява Керрі була не офіційною пропозицією, а тільки риторичним аргументом.

Президент Сирії Башар аль-Асад в інтерв’ю американській телемережі CBS, яке оприлюднили знову заперечив причетність своєї влади до хімічного удару, що, як вважають, був здійснений 21 серпня на контрольованій повстанцями околиці Дамаска.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ