В Закарпатській області міліція Воловеччини вшанувала пам'ять загиблого героя Юрія Русина

В Закарпатській області міліція Воловеччини вшанувала пам'ять загиблого героя Юрія Русина

10.09.13 08:32 0 857
В далекому 1949 році 22-річний дільничний уповноважений Воловецького РВВС Юрій Русин вступив в смертельний поєдинок з бандитами, які грабували сільський магазин. Смертельним він був для одного з бандитів, однак інший злочинець обірвав життя молодого міліціонера, розстрілявши його з автомата.

Днями начальник сектору кадрового забезпечення Свалявського РВ (з обслуговування Свалявського та Воловецького району) УМВС підполковник міліції Валентин Гончарук відвідав родину загиблого старшини міліції Юрія Русина, а саме його рідну сестру 76- річну Ганну Іванівну, яка проживає з родиною в с. В.Ворота, Воловецького району та вручив матеріальну допомогу та продовольчий пайок. Дуже привітно і тепло прийняли міліціонера у цій домівці, однак очі старенької наповнив тяжкий сум, коли згадала про брата…

Пам'ять про героїчний вчинок відважного міліціонера на Воловеччині живе й досі, в с. Лази, де народився Юрій Русин споруджено пам’ятник, влаштовуються тематичні вечори в школах на яких молодь дізнається про мужню людину, яка віддала своє життя захищаючи правопорядок на території краю, про які охоче розповіла правнучка Ганни Іванівни, Антоніна, яка дуже пишається мужнім родичем.

Сергій Кубаш

Свалявський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Іванішвілі: Грузія підпише ...

КОМЕНТАРІ