Борис Клімчук: Публічні люди повинні активно популяризувати здоровий спосіб життя

Борис Клімчук: Публічні люди повинні активно популяризувати здоровий спосіб життя

10.09.13 08:48 0 1017
Пропаганда здорового способу життя та інформування щодо профілактики серцево-судинних захворювань мусить відбуватися в області повсюдно. Це підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук на оперативній нараді. «Ця робота не повинна припинятися, найбільше життів забирають саме такі хвороби, які легко попередити. Тим більше, що лікувати наслідки інфарктів та інсультів набагато дорожче, ніж вживати заходів до запобігання їм», - зауважив він.

«Здорова нація – сильна держава, на цьому постійно наголошує Президент України. В області активно діє програма «Волинькард», яка спрямована на профілактику. В рамках її реалізації лікарі розповідають, переконують та інформують про наслідки. Однак чомусь, особливо молоді чоловіки, вкрай неохоче роблять обстеження та змінюють усталений спосіб життя задля здорового майбутнього», - звернув увагу голова облдержадміністрації.

Борис Клімчук особливо підкреслив, що публічні люди нашого краю повинні на власному прикладі переконувати громадськість у важливості занять спортом, здорового харчування та прискіпливого ставлення до стану власного організму.

«На Волині – безліч можливостей для занять спортом. Мережа таких закладів вже досить потужна, різноманітна, і, що важливо, багато закладів для дітей та молоді. А навички правильного способу життя закладаються змалку. Тому варто докласти зусиль для якнайширшого залучення саме цієї категорії волинян. Поки в нас охоплено 10% учнівської молоді. Це – непогана цифра, але працювати є над чим», - наголосив Борис Клімчук.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ