За 8 місяців поточного року обсяги виробництва сільськогосподарської продукції на Волині склали 3 млрд 700 млн грн

За 8 місяців поточного року обсяги виробництва сільськогосподарської продукції на Волині склали 3 млрд 700 млн грн

10.09.13 08:43 0 806
В агропромисловому комплексі краю зберігається ріст виробництва, причому як на великих підприємствах, так і в одноосібних господарствах. За 8 місяців поточного року обсяги виробництва загалом склали 3 млрд 700 млн грн. Про це повідомив на обласній відеоселекторній нараді начальник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко.

Збережено чисельність поголів’я ВРХ – на разі вона становить 205 тисяч голів, із них – 124 тис. корів.

Поступово нарощуються і об’єми виробництва молока. Зокрема, в Локачинському районі вони зросли на 41%. Хороші показники у Володимир-Волинському, Турійському, Горохівському районах. Як зауважив Юрій Горбенко, поступово підвищується і закупівельна ціна на цей продукт,тому для селян є хороша можливість отримувати реальні заробітки.

Щодо тваринницької галузі, то вцілому по області скорочення поголів’я немає. Однак в окремих районах – Ратнівському, Рожищенському, Ковельскому, Маневицькому - хай і в незначних кількостях, але допущено зменшення кількості ВРХ. Як особливо підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук, часто господарі не обізнані із державними та обласними програмами підтримки тваринництва. Борис Клімчук звернув увагу районних та сільських голів на посилення інформаційної роботи з населенням: «Люди не використовують можливості, які дає держава і область. Чимало ще не знають про можливість фінансової підтримки, а тому й не користуються нею. На Волині працюють чудові господарі, давайте їм допоможемо».

Юрій Горбенко підтвердив слова Бориса Клімчука цифрами: з 22,5 млн грн державних програм підтримки АПК вже сплачено 19,5 млн грн. В цю суму входить і дотація за утримання молодняка ВРХ, нею скористалися цьогоріч близько 29 тисяч власників. Компенсація за здачу великовагової ВРХ та свиней вже загалом становить 900 тис. грн

Так само вже надійшли 2,4 млн грн компенсації витрат на будівництво тваринницьких ферм.

Однак, як наголошували на відеоселекторній нараді, всі ці компенсації та виплати є можливими лише за умови дотриманням господарями усіх необхідних документальних вимог. Зокрема, мова йде і про необхідність ідентифікації поголів’я ВРХ.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Фестиваль ...
Наступна новина: Селезньов: "Тремтіння перед ...

КОМЕНТАРІ