На території України очікується потепління

На території України очікується потепління

10.09.13 08:24 0 829
Погоду поточного тижня будуть визначати антициклон з північного сходу та циклонічні утворення з південного заходу.

«На сході України до 15 вересня очікується тепла погода (+23…+28 °С), переважно без опадів. У західній половині подекуди пройдуть помірні короткочасні дощі. 14-15 вересня вплив південно-західного циклону пошириться практично по всій території України. Спостерігатимуться невеликі дощі, денна температура на заході становитиме +16…+22 °С, на сході країни вона буде поступово знижуватись (утримається у межах +20…+25 °С). 16-19 вересня – дощовий період», – розповів заступник директора Українського гідрометцентру Анатолій Прокопенко під час брифінгу.

За його словами, упродовж 10-14 вересня майже на всій території України опади не очікуються. Температура повітря коливатиметься у межах +18…+23 °С, на півдні та Закарпатті – +25…+27 °С. У західних областях пройдуть невеликі дощі з грозами, подекуди будуть спостерігатися нічні та вранішні тумани. 12 вересня – короткочасні дощі на Правобережжі. У західній частині, окрім Закарпаття, буде прохолодніше: +15…+18 °С. Протягом 15-19 вересня очікується дощова погода та зниження температури на 2-5 градусів по всій території України.

Як відзначив Анатолій Прокопенко, минулотижневі опади не спричинили суттєвих змін у гідрологічному режимі: на більшості рівнинних річок України відзначалося повільне підвищення рівнів води на 1-12 см на добу. Наразі відмічається підйом рівня на українській ділянці р. Дунай (2-10 см на добу). Це пов’язано з опадами, які пройшли у Європі, де сформувалися невеликі дощові паводки.

«Унаслідок опадів, що спостерігалися протягом минулого тижня, рівень пожежної небезпеки в Україні знизився і на перебуває у межах 2-3 класів. До того ж наразі опади дуже потрібні аграріям, які саме розпочинають посівну», – підсумував представник Гідрометцентру.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ