У Львівській області за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів міліція відкрила кримінальне провадження

У Львівській області за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів міліція відкрила кримінальне провадження

10.09.13 10:30 0 932
У приміщенні однієї з державних установ намагалися перешкодити журналісту та відеооператору одного з місцевих телеканалів під час виконання ними своїх професійних журналістських обов’язків.

Подія сталася 6 вересня. Близько 20.15 години у Личаківський райвідділ міліції надійшла заява від громадянки Т., 1989 року народження, редактора відділу інформаційних програм одного із телеканалів.

У заяві представник ЗМІ вказала, що 6 вересня близько 12.30 години вона та головний оператор телеканалу, громадянин Д., 1989 року народження, перебуваючи у приміщенні однієї з державних установ, здійснювали професійну журналістську діяльність.

Однак, зауважила заявниця, під час проведення зйомки невідома особа грубо вимагала припинити проведення знімання, при цьому по їхньому професійному обладнанню, а саме по телевізійній камері, нанесла декілька ударів рукою.

Тілесних ушкоджень представники ЗМІ не отримали, майно не пошкоджено.

За вказаним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 171 Кримінального кодексу України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років).

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Підтримка української ...

КОМЕНТАРІ