Ірина Романів: Найбагатший музей Європи відсвяткує своє 120-річчя.

Ірина Романів: Найбагатший музей Європи відсвяткує своє 120-річчя.

10.09.13 11:22 0 1009
Львівський історичний музей — один з найстаріших і найбагатших музеїв України, заснований у 1893 році, цього тижня відзначатиме 120-ту річницю від дня заснування.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації Ірина Романів відзначила, що Львівський державний історичний музей є одним із найбагатших музеїв Європи.

«Цей музей багатий і своїми приміщеннями, оскільки знаходиться в унікальних пам’ятках архітектури, з іншого боку він є найбагатшим з точки зору експозицій. 400 тисяч відвідувачів кожного року – це найбільш відвідуваний музей на Львівщині. З огляду на велику історичну цінність колекції Львівського історичного музею неодноразово презентувалися на міжнародних виставках, зокрема, у Нью-Йорку, Лондоні, Відні, Парижі, Празі, Варшаві та інших містах Європи», – сказала І. Романів.

Зазначимо, що збірки Львівського історичного музею налічують понад 350 тис. музейних предметів. Це — археологічні матеріали, твори живопису, скульптури, графіки, архівні документи, рукописні книги, стародруки, вироби з металу, шкіри, дерева, скла і порцеляни, меблі, годинники, музичні інструменти, фотографії та фотонегативи, зброя, а також пам’ятки нумізматики, фалеристики, сфрагістики тощо. Фондова колекція Львівського історичного музею багато перевищує кількість експонатів усіх музеїв Львова системи Міністерства культури разом узятих.

Ірина Романів запевнила, що керівництво і колектив історичного музею з нагоди свята будуть відзначені на рівні обласної державної адміністрації. А в рамках урочистих заходів відбудуються:

-відкриття виставки «Від Хотина до Відня» до 330-річчя знаменитої Віденської битви ;

-відкриття виставки «Перші … (з історії формування фондового зібрання Львівського історичного музею 1893-1940 рр.)»;

-відкриття фотовиставки «Львівський історичний музей – подорож у часі»;

-представлення експозиції відділу Давньої історії України (пл.Ринок, 24), оновлених експозиційних розділів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Онищенко: "Рабінович - не ...
Наступна новина: Алієв: "Порушення режиму? ...

КОМЕНТАРІ