У Львівській області правоохоронці перевіряють факт можливого кримінального правопорушення щодо неповнолітньої

У Львівській області правоохоронці перевіряють факт можливого кримінального правопорушення щодо неповнолітньої

10.09.13 10:20 0 1025
Правоохоронні органи перевіряють можливий факт зґвалтування та доведення, у зв’язку з цим, до самогубства 17-річної мешканки міста Дрогобича.

Зазначимо, що 12 серпня поточного року співробітники Дрогобицького міського відділу ГУ МВС у Львівській області зареєстрували кримінальне провадження за фактом отримання тілесних ушкоджень неповнолітньою І. за ознаками ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України.

Підставою для цього було повідомлення лікувальної установи про доставлення на приймальний покій дівчини з тілесними ушкодженнями. Як з’ясовано у подальшому, неповнолітня вистрибнула з вікна 5-ти поверхового будинку.

За цим фактом співробітники органів внутрішніх справ розпочали досудове розслідування.

У цей же день, під час допиту, неповнолітня повідомила, що «у зв’язку з поганим настроєм у житті, вирішила покінчити життя самогубством».

З огляду на те, що дівчина, перебуваючи на лікуванні, не давала жодних свідчень про її зґвалтування та доведення, у зв’язку з цим, до самогубства, слідчі міліції цю версію не перевіряли.

Водночас, 5 вересня поточного року під час допиту як потерпілої, неповнолітня заявила про її зґвалтування трьома особами.

Наразі вказані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 152 КК України, а кваліфікацію попереднього кримінального правопорушення (ч.1 ст.125) змінено на ч.3 ст. 120 КК України.

На цей час у кримінальному провадженні проводиться комплекс слідчих дій з метою об’єктивної перевірки обставин, викладених останньою.

Процесуальне керівництво у вказаному провадженні здійснюється Дрогобицькою міжрайонною прокуратурою Львівської області.

Прес-служба прокуратури Львівської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ