Фестиваль «В Борщівському краї цвітуть вишиванки» має стати Всеукраїнським – В. Хоптян

Фестиваль «В Борщівському краї цвітуть вишиванки» має стати Всеукраїнським – В. Хоптян

10.09.13 08:37 0 974
Голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян ініціюватиме, щоб фестиваль «В Борщівському краї цвітуть вишиванки» отримав статус Всеукраїнського. Про це керівник області заявив у Борщові, де побував на 7-му фестивалі «В Борщівському краї цвітуть вишиванки». Аби ініціатива була підтриманою Валентин Хоптян звернувся за підтримкою до журналістів.

«Фестиваль вже давно вийшов за рамки місцевого, чи обласного рівня. Цьогоріч у Борщів приїхали учасники з багатьох міст України та навіть з-за кордону: Канади, Польщі, Литви. Найчисельнішою є делегація з Сербії. Фестиваль є візитною карткою не лише Тернопільської області, а й всієї України», - заявив голова Тернопільської ОДА.

Під час відкриття фестивалю керівник області заявив, що для нього велика честь бути учасником цього грандіозного дійства.

«Борщівщина – унікальний край, відомий своїми краєвидами, печерами і славними людьми. Але приємно, що особливістю цього району є сорочка, вишита чорними нитками, яка стала своєрідною візиткою краю. Приємно, що про борщівську вишивку знають і говорять не лише в Україні, а й в цілому світі. І цей бренд ми маємо спільно прославляти», - зазначив Валентин Хоптян.

Керівник області поінформував учасників фестивалю, що Тернопільщина – край, який має чим і ким гордитися. Відтак, люди, які тут проживають заслуговують на достойне життя. Валентин Хоптян заявив, що в області активно впроваджуються реформи, іцінійовані Президентом України.

«Так, деякі питання даються важко, але повірте, що кінцева мета буде успішною. Область має хороші показники – ми відкриваємо підприємства, школи, садочки. Ми зробили все, щоб не закрити жодного медичного закладу в області. Ми завершуємо освітлювати вулиці навіть у найвіддаленіших селах. В нас рекордний урожай. Ми відкриваємо центри надання адміністративних послуг. Впевнений, що найближчим часом збудиться наша мрія і ми підпишемо угоду про асоціацію з Європейським Союзом», - підсумував Валентин Хоптян.

Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян подякував місцевій владі за організацію і підтримку фестивалю. Голові Борщівської районної державної адміністрації Ярославі Верхолі керівник області вручив почесну грамоту Кабінету Міністрів України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Михайла Задорожного ...
Наступна новина: Волинь: на території ...

КОМЕНТАРІ