В Тернополі у школі допризовної підготовки розпочали новий навчальний рік

В Тернополі у школі допризовної підготовки розпочали новий навчальний рік

10.09.13 08:26 0 823
У нашому місті діє єдиний в Україні освітянський заклад, який зі шкільної парти виховує майбутніх захисників Вітчизни. у Тернопільській школі допризовної підготовки урочисто розпочали новий 2013-2014 навчальний рік для учнів загальноосвітніх шкіл. З цієї нагоди до закладу прибули і привітали учнів і їхніх педагогів міський голова Сергій Надал, його заступник Леонід Бицюра та заступник начальника управління освіти і науки міської ради Микола Сивирин. Благословив школу допризовної підготовки на новий освітянський рік архієпископ Нестор.

Як зазначив у вітальному слові Сергій Надал, сьогодення вимагає від кожного з нас бути сильними і високоосвіченими: «Сьогоднішній світ є особливим, високотехнологічним, але він відкриває нові можливості перед вами. Єдиний ключ, яким можна відкрити двері усіх цих можливостей – це знання, помножені на вашу впертість і самовдосконалення. Окрім того, світ не любить слабких. Для того, щоб виживати, треба бути сильним».

«Україна повинна бути сильною державою Ми хочемо повернути нашій державі минулу славу, яку мали наші героїчні предки в Європі та світі. Ви повинні бути гідними наступниками запорізьких козаків, Січових стрільців і звитяжців ОУН-УПА. Ця школа покликана вам дати перші ази майбутнього чоловічого життя. Зичу терпіння і наполегливості вашим викладачам, вам бажаю упертості, натхнення, сили волі і сили духу», – наголосив Сергій Віталійович.

Благословив на благородну справу юних тернополян і архієпископ УПЦ КП Нестор, який окропив усіх учасників урочин та навчальні аудиторії свяченою водою. «Ви починаєте навчання, яке, на відміну від шкільного, дасть не лише знання, а й навчить як захищати рідну державу і український народ, як прикладати всі зусилля для того, щоб України розвивалась як вільна, самостійна, соборна і незалежна держава. По благословенню Божому ми живемо в мирі, але армія є стражем кожної держави та народу. Курсанти школи – воїни, які повинні захищати Україну і українців. Нехай Всевишній допомагає вам добре освоювати ази армійської науки і нехай Його благословення перебуває між усіма вами», – наголосив владика.

З початком цього навчального року за школою допризовної підготовки закріплений священик, який виконуватиме в освітянсько-патріотичному закладі функцію капелана. Відтак отець В’ячеслав буде щопонеділка відправлятиме службу Божу на щотижневому розводі на заняття, проводитиме спільну молитву, духовні бесіди з курсантами та інші заходи.

«Церква і армія – це такі інститути, які мають найбільшу за рейтингом довіру в людей. Тому така співпраця сприятиме формуванню гармонійно розвинених і патріотично вихованих майбутніх захисників Вітчизни. З другого вересня ми вже розпочали навчальний рік для учнів ліцеїв і коледжів, а з 9 вересня для найбільшої частини наших вихованців – учнів шкіл. Відрадно, що з початком нового навчального року нас привітав міський голова Тернополя Сергій Надал, а владика Нестор благословив на добру справу», – зазначив директор Тернопільської школи допризовної підготовки, підполковник запасу Валерій Боднар.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Держземагентство України ...

КОМЕНТАРІ