Дистанцію «Тернопільської Озеряни» цьогоріч долало 126 шанувальників бігу

Дистанцію «Тернопільської Озеряни» цьогоріч долало 126 шанувальників бігу

10.09.13 09:51 0 1013
8 вересня уже сімнадцятий рік поспіль любителі бігу з Тернополя та різних куточків України мали можливість позмагатися у Відкритій Першості міста та ТОЦФЗН «Спорт для всіх» з оздоровчого бігу «Тернопільська Озеряна».

Як сказав на відкритті змагань начальник управління з питань фізичної культури і спорту Тернопільської облдержадміністрації Ігор Підгайний: «Ці змагання унікальні тим, що в них можуть брати участь всі бажаючі: чоловіки й жінки, молоді спортсмени і люди старшого віку. Головне – мати добру фізичну підготовку та бажання подолати цю нелегку дистанцію». Ігор Підгайний привітав цьогорічних учасників - ветеранів спорту, які своїм прикладом показують, як можна підтримувати себе у добрій фізичній формі, завдяки фізичній активності. «В майбутньому планується трохи змінити формат змагань, - додав Ігор Васильович, – запровадити меншу дистанцію для дітей та юних учасників. Ще одне побажання – вивести змагання на міжнародний рівень». Ігор Підгайний нагадав, що «Тернопільська Озеряна», як і багато інших спортивно-масових заходів у ці дні, проходить під егідою святкування Дня фізичної культури і спорту.

Як повідомляє прес-служба управління з питань фізичної культури і спорту Тернопільської облдержадміністрації, цього року участь у «Тернопільській Озеряні» взяли 126 учасників, з них 103 чоловіки і 23 жінки (минулого року, для прикладу, цей показник становив 109 чоловік). На «Озеряну-2013» завітали шанувальники бігу з Львівської, Чернівецької, Волинської, Івано-Франківської, Одеської областей та районів Тернопільської області. Бігуни змагалися у вікових групах: було визначено 11 груп для чоловіків та 7 – для жінок.

Щодо переможців, то в цьому році повторили свій успіх Руслан Даньків та Наталія Олійник, які були першими і минулого року. Наталія, до речі, своїм цьогорічним результатом 32 хв. 25 с. побила рекорд траси, встановлений Наталією Легоньковою у 2009 році – 33.15, а також перевершила свій минулорічний результат – 33.55. Студент ТНЕУ, майстер спорту з легкої атлетики Руслан Даньків фінішував із часом 30.14. В минулому році цю ж дистанцію він подолав за 30.34. Однак, рекорд траси серед чоловіків, встановлений ще одним відомим тернопільським легкоатлетом Іваном Стребковим у 2011 році – 28.03 – поки що залишається актуальним.

Порадували під час змагань як юні бігуни, так і легкоатлети похилого віку. Під час нагородження відзначили наймолодших учасників змагань: Назара Костика – 2001 року народження, та Ганну Ковцун, 1999 року народження. Ще один юний учасник, 12-річний львів’янин Степан Винницький, успішно подолав дистанцію за 51 хвилину. «Уперше взяв участь в забігу на таку довгу дистанцію, – ділиться враженнями юний спортсмен, – дуже хвилювався, намагався пробігти якомога швидше».

Найстаршими серед жінок у цьогорічному забігу були сестри-близнючки 1953 року народження Ядвіга та Марія Островські зі Львова, які зворушливо фінішували, тримаючись за руки. Ще одного ветерана спорту – 78-річного Валентина Попова – можна назвати «обличчям Озеряни», оскільки усі знають його, як постійного учасника змагань.

А найстаршим із бігунів цього року був 79-річний Микола Нестеренко із м. Новояворівськ Львівської області. «Вже десятий раз беру участь у «Тернопільській Озеряні», – розповідає пан Микола. – Легкій атлетиці присвятив половину свого життя, біг – одне з улюблених занять».

Переможців нагородили грамотами та призами від обласного відділення НОК України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прихильники Навального ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ