Аби втихомирити сімейного дебошира, міліціонер змушений був застосувати зброю

Аби втихомирити сімейного дебошира, міліціонер змушений був застосувати зброю

10.09.13 10:11 0 824
Робота в органах внутрішніх справ пов’язана з постійним ризиком для здоров’я та життя правоохоронців. Тому Законом України «Про міліцію» працівникам ОВС надано право у якості крайнього заходу застосовувати вогнепальну зброю. У числі інших, у вичерпному переліку таких ситуацій – відбиття нападу на працівника міліції.

Звісно ж, правоохоронці навіть у складних випадках намагаються не вдаватися до табельної зброї. Проте такий гуманізм іноді може коштувати надто дорого. Як приклад – трагічна загибель у Мелітополі сержанта міліції Миколи Нестеренка, на якого з ножем кинувся п’яний дебошир.

Прикра подія сталася й на Запоріжжі 8 вересня. До Бердянського міськвідділу міліції звернулася 37-річна місцева жителька, яка повідомила, що її співмешканець вчинив вдома дебош та завдав їй тілесних ушкоджень. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Коли правоохоронці прибули за вказаною адресою та спробували опитати заявницю, її співмешканець схопив ніж та почав кидатися на працівників міліції. На попередження та вимоги припинити протиправні дії раніше неодноразово засуджений громадянин не реагував. Тоді один з міліціонерів дістав табельний пістолет, попередивши правопорушника про можливість його застосування. Проте зловмисник знову не відреагував та спробував вдарити офіцера ножем.

Згідно Закону України «Про міліцію» спроба особи, яку затримує працівник міліції із вогнепальною зброєю в руках, наблизитись до нього, скоротивши при цьому визначену ним відстань, чи доторкнутись до зброї, дають працівникові міліції право застосувати вогнепальну зброю, тим більше у випадку, коли нападник також озброєний.

Міліціонер був змушений застосувати зброю, поранивши нападника у ногу. Після цього на місце події була терміново викликана карета «швидкої», яка надала пораненому необхідну медичну допомогу.

Наразі подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.3 ч. 15, ч.3 ст. 345 Кримінального кодексу України (Замах на навмисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень працівникові правоохоронних органів під час виконання ним службових обов’язків). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

За попередніми висновками дії правоохоронця є правомірними. За рішучі та професійні дії керівництво ГУМВС розглядає можливість заохочення співробітника.

ВЗГ ГУМВС Україні

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Тернопілля: підозрюваного у ...

КОМЕНТАРІ