На Закарпатті під час міжнародного фестивалю

На Закарпатті під час міжнародного фестивалю "Рахівська бринза" міліція спрацювала на "відмінно"

10.09.13 14:42 0 1007
Робота правоохоронців Рахівщини під час проведення міжнародного щорічного фестивалю «Рахівська бринза» отримала високу оцінку в організаторів, гостей та учасників свята.

У ці дні Рахівщина традиційно зустрічала гостей. Зранку в райвідділі внутрішніх справ відбувся інструктаж особового складу. Міліціонерам потрібно було забезпечити прохід містом багатокілометрової колони учасників фестивалю, а також організувати супровід дипломатів та іноземних делегацій. На допомогу місцевим правоохоронцям прибули наряди Державтоінспекції з обласного центру.

До цієї важливої роботи було залучено й громадське формування «Крук», що діє на території Рахівського району.

Зрозуміло, що гідно відзначити цю подію, є справою честі для кожного рахівчанина.

У ході проведення святкових заходів на Рахівщині, губернатор краю Олександр Ледида відкрив молокопереробний цех в селі Луг. В церемонії урочистого відкриття цього підприємства взяв участь і начальник УМВС Закарпатської області генерал майор Василь Варцаба.

- Історія бринзи – це невід'ємна складова нашого славетного гуцульського регіону. Переконаний, що фестиваль і надалі буде розширюватися, вийде на міжнародний рівень. А торгові ряди збільшуватимуться, як і кількість охочих посмакувати справжніх закарпатських смаколиків, - наголосив, відкриваючи фестиваль, очільник краю Олександр Ледида.

Участь у «Рахівській бринзі» беруть без виключення всі населені пункти цього мальовничого краю. Це фестиваль традицій усієї багатонаціональної Рахівщини, адже на теренах найбільш високогірного району України проживає з два десятки національностей. Такий чудовий захід об’єднує всю громаду, де кожне село має можливість презентувати для гостей свої народні традиції, промисли, серед яких особливу роль посідає вишиванка, та різноманітні страви.

Порадував присутніх і святковий концерт та дегустація місцевої кухні. Відрадно також, що на фестиваль цього року завітало багато туристів. Тут можна було побачити гостей з Росії та Сходу України, сусідніх – Румунії, Словаччини, Чехії.

Начальник міліції Рахівщини полковник міліції Віктор Шимоняк підкреслив, що за всю історію проведення цього заходу, жодного разу не було зафіксовано порушення громадського спокою з боку гостей та учасників. «Це свято очікують в кожному селі, в кожній сім’ї нашого краю. Люди насправді підходять до мене, тиснуть руку та дякують міліціонерам за бездоганну роботу. Усі без виключення мої працівники «відпрацювали на совість».

Вуйко Василь зі селища Ясіня щиро подякував правоохоронцям, привітав наших кореспондентів із святом та заграв на трембіті.

Подякува міліціонерам та рахівчанам за фестиваль добра та гарних народних традицій і депутат Верховної ради України Іван Бушко: «Міліціонерів майже не видно, але варто звернути увагу на порядок та високу організацію свята. Так воно й має бути - на європейському рівні».

СЗГ УМВС України

в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Завідуюча дитсадком за ...

КОМЕНТАРІ