Інформація  про  роботу Територіальної державної інспекції з питань праці у Житомирській  області за січень - серпень 2013 року

Інформація про роботу Територіальної державної інспекції з питань праці у Житомирській області за січень - серпень 2013 року

10.09.13 13:05 0 734
Територіальна державна інспекція з питань праці у Житомирській області повідомляє, що державними інспекторами праці здійснюється постійний контроль щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, нарахування індексації заробітної плати, компенсації втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням термінів її виплати, дотримання законодавства про працю, особливо при вивільненні працівників та інших питань законодавства про працю.

Протягом поточного року здійснено 1113 перевірок з питань дотримання роботодавцями законодавства про працю, в тому числі по заборгованості – 139 перевірок. За результатами перевірок внесено 975 приписів на усунення виявлених порушень. Перевірками охоплено 1008 суб’єктів господарської діяльності.

В ході перевірок виявлено 2622 правопорушень, в тому числі по основних розділах трудового законодавства, а саме: трудові договори – 261, трудові книжки – 95, робочий час і час відпочинку – 672, оплата праці – 1308, колективні договори – 57, трудова дисципліна – 51 та інші порушення трудового законодавства про працю.

За результатами проведеної роботи складено та передано до суду 637 протоколів про адміністративне правопорушення, в тому числі по заборгованості – 111 протоколів. За результатами розгляду винесених протягом минулого та поточного року державними інспекторами праці протоколів винесено судами 674 рішення по притягненню порушників до адміністративної відповідальності, із них з накладанням штрафних санкцій – 325 рішень.

Власникам підприємств, установ та організацій внесено 242 подання про притягнення осіб до дисциплінарної відповідальності.

У 100 роботодавців виявлено порушення законодавства про працю щодо оформлення трудових відносин та ведення кадрового діловодства. 10 юридичних осіб використовували найману працю 14 працівників без належного оформлення при допущенні до роботи, 90 фізичних осіб – підприємців використовували найману працю 118 працівників без належного оформлення при допущенні до роботи. За результатами перевірок, щодо оформлення трудових відносин та ведення кадрового діловодства, внесено 100 приписів на усунення виявлених порушень. Складено та передано до суду 97 протоколів про адміністративне правопорушення на підставі ч. 1 ст. 41 КУпАП (за порушення в оформленні трудових відносин).

Протягом поточного року державними інспекторами праці Територіальної державної інспекції з питань праці у Житомирській області було перевірено 276 суб\'єктів господарської діяльності з питань дотримання роботодавцями тарифних ставок та посадових окладів, міжкваліфікаційних та міжпосадових співвідношень в оплаті праці.

За результатами перевірок внесено 84 приписи на усунення виявлених порушень , складено та передано до суду 53 протоколи про адміністративне правопорушення, внесено 9 попозицій про притягнення до дисциплінарної відповідальності винних посадових осіб.

Про результати діяльності інспекції подано всього 702 інформації, з них : місцевим органам влади – 419, правоохоронним – 283.

Протягом поточного року розглянуто 716 звернень громадян, підприємств, установ та організацій.

Прийнято участь у 502 семінарах, нарадах з питань трудового законодавства.

В ході кожної перевірки працівниками Територіальної державної інспекції з питань праці у Житомирській області з адміністраціями підприємств, установ і організацій, працівниками бухгалтерії, відділу кадрів ведеться роз’яснювальна робота з питань дотримання законодавства про працю.

Територіальна державна інспекція з питань праці у Житомирській області бере участь в засіданнях тимчасових комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, утворених при центральних органах виконавчої влади, місцевих держадміністраціях, на яких заслуховують звіти керівників підприємств, установ та організацій про вжиті заходи до погашення заборгованості із виплати заробітної плати та здійснення постійного контролю за виконанням їх рішень.

Про результати проведених перевірок Територіальна державна інспекція з питань праці у Житомирській області щомісячно інформує облдержадміністрацію, голів районних, державних адміністрацій та міських голів із зазначенням конкретних фактів щодо виявлених правопорушень.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ