У Волинській області основне завдання міліції при виконання виконавчого провадження - охорона громадського порядку

У Волинській області основне завдання міліції при виконання виконавчого провадження - охорона громадського порядку

10.09.13 14:30 0 864
Міліція як правоохоронний орган держави виконує широке коло завдань і функцій щодо охорони правопорядку й боротьби з правопорушеннями. З точки зору правової характеристики в діяльності міліції розрізняють такі головні напрямки: адміністративний, профілактичний, оперативно-розшуковий, кримінально-процесуальний, виконавча й охоронна діяльність. Саме сукупність цих напрямків зумовлює специфіку форм і методів її роботи.

– Доволі часто в засобах масової інформації з’являється інформація щодо неправомірних дій правоохоронців під час здійснення виконавчого провадження, – розповів голова Громадської ради при УМВС України у Волинській області Антон Цісарук. – Насамперед наголошу, що виконавче провадження – це вид державно-правового примусу, що спрямований на організацію процесу, з примусової реалізації рішень судів та інших органів (посадових осіб), у випадку невиконання їх фізичними та юридичними особами у добровільному порядку.

Для залучення державними виконавцями працівників органів внутрішніх справ для охорони громадського порядку при проведенні примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), відповідно до Законів України «Про виконавче провадження», «Про міліцію», «Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів», спільним наказом Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України від 25.06.2002 № 607/56/5 затверджено Інструкцію про порядок взаємодії органів внутрішніх справ України та органів державної виконавчої служби при примусовому виконанні рішень судів та інших органів (посадових осіб).

– Підставою для залучення працівників органів внутрішніх справ до забезпечення громадського порядку при примусовому виконанні рішень судів та інших органів (посадових осіб) є постанова державного виконавця, затверджена начальником відділу державної виконавчої служби та скріплена печаткою, – наголосив Антон Вікторович. – Отож, працівники органів внутрішніх справ у разі необхідності залучаються державними виконавцями для охорони громадського порядку при проведенні виконавчих дій при виконанні рішень судів та інших органів (посадових осіб) у випадках примусового входження до приміщень та сховищ боржників-юридичних осіб у разі відмови державному виконавцю у добровільному допуску до них; примусового входження до житла чи іншого володіння боржника-фізичної особи за рішенням суду, у разі відмови державному виконавцю у добровільному допуску до них; арешту й опису майна боржників, його вилучення; вселення та виселення; розшуку у виконавчому провадженні громадянина-боржника, дитини за ухвалою суду або транспортних засобів боржника за постановою державного виконавця; при проведенні інших виконавчих дій, передбачених Законом України «Про виконавче провадження». Основне завдання міліції при цьому – охорона громадського порядку, в у випадку вчинення правопорушення міліціонери зобов’язані припинити його, а відтак забезпечити документування та реагування згідно із законом.

Романа ІВАНЮК.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Курсанти ДЮІ присягли на ...
Наступна новина: Віталій Захарченко ...

КОМЕНТАРІ