На Франківщині на знак протесту проти жахливого стану доріг свободівці блокують автошляхи

На Франківщині на знак протесту проти жахливого стану доріг свободівці блокують автошляхи

10.09.13 18:56 0 956
10 вересня 2013 року на Прикарпатті на знак протесту проти катастрофічного стану доріг активісти Всеукраїнського об’єднання «Свобода» заблокували дороги в Івано-Франківську, Рожнятові, Городенці та Надвірній. У такий спосіб свободівці намагаються переконати Прем’єр-міністра України М.Азарова у нагальній необхідності ремонту дорожнього покриття в Івано-Франківській області, а також змусити бездіяльний уряд взятися за розв’язання проблеми несправедливого розподілу коштів між областями.

Як відомо, 10 вересня 2013 року Микола Азаров перебуває на Прикарпатті з робочим візитом. В той час, як в області залишається нерозв’язаною ціла низка гострих проблем, в окремих навчальних закладах не вдалося вчасно розпочати новий навчальний рік, а ситуація на Домбровському кар’єрі загрожує масштабною екологічною катастрофою, керманич уряду влаштував чергову піар-акцію, передбачивши у програмі візиту участь у церемонії вручення ключів від квартир у новозбудованому будинку та участь у заходах з нагоди відновлення роботи підприємства «Карпатнафтохім» у Калуші.

Як зазначають свободівці, ще взимку прем’єр заявив, що «80% доріг в Україні вже відремонтовано». Вочевидь, посадовець просто забув про існування Івано-Франківської области, мешканці якої й досі очікують на нормальні дороги.

Виступаючи минулого тижня у парламенті, народний депутат України, голова обласної організації ВО «Свобода» Олександр Сич укотре привернув увагу депутатів та присутніх представників уряду до жахливого стану доріг на Івано-Франківщині. Звертаючись до Азарова, свободівець наголосив на несправедливому розподілі б’юджетних коштів між областями, внаслідок якого на ремонт доріг Прикарпаття цього року одержало лише 80 млн. грн. – жалюгідну суму порівняно з иншими областями, зважаючи на співвідношення з обсягами відрахувань области у вигляді транспортного збору, адже лише з обласного центра до державної скарбниці було перераховано близько 300 млн. грн.

На знак протесту проти цієї кричущої насправедливости націоналісти заблокували в Івано-Франківську вул. Набережну біля мосту в мікрорайоні Пасічна, коштів на ремонт якої свободівці домагаються уже впродовж кількох років. Разом із громадою участь в акції взяли народний депутат України Руслан Марцінків та секретар Івано-Франківської міської ради Микола Вітенко.

Руслан Марцінків розповів: «Ми запросили Миколу Азарова взяти участь у своєрідному ралі вул. Набережною, яка вже давно нагадує типове бездоріжжя. До речі, приєднатися до керманича уряду міг би й син президента Януковича, який любить брати участь у ралі».

Свободівець зазначив, що акції з метою привернення уваги уряду до жахливого стану доріг на Прикарпатті відбулися у багатьох містах Прикарпаття, зокрема у Рожнятові, Городенці та Надвірній. Так, у Рожнятові депутати тамтешньої районної ради свободівці Роман Стоцький, Тарас Мельник, Василь Соломчак та депутат обласної ради, голова районної організації ВО «Свобода» Володимир Семко спільно з громадою провели акцію «Владо, ремонтуй дороги!». У напрямку від с. Небилів на Богородчани та від с. Небилів на с. Осмолода місцеві мешканці заблокували дорогу та розмістили на ній інформаційні плакати, що характеризують незадовільний стан доріг в області.

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Глава УГКЦ зустрівся зі ...

КОМЕНТАРІ