Сотня кращих школярів знову отримають стипендії від Київради

Сотня кращих школярів знову отримають стипендії від Київради

10.09.13 17:57 0 1216
Цими днями депутати Київської міської ради відбирають 100 найкращих школярів, які отримуватимуть щомісячну стипендію 300 грн.. Про це повідомила Голова Постійної комісії з питань гуманітарної політики, ініціатор даного соціального проекту Алла Шлапак.

За її словами, вже другий рік поспіль учні столичних шкіл, гімназій та ліцеїв мають можливість взяти участь у конкурсі на отримання спеціального заохочення від Київради. Їм будуть відкриті окремі карткові рахунки, на які впродовж 2013-2014 навчального року буде зараховуватися по 300 грн. щомісячно, таким чином загальна стипендія складе 2700 грн.. Відбір відбувається протягом кількох місяців, до складу спеціальної комісії входять і депутати, і педагоги, а також представники громадськості.

«Загалом на конкурс було подано 138 кандидатур, з яких ми відібрали сто, як передбачено Положенням про конкурс. Цього року збільшилась кількість школярів, які мають досягнення у природничих та точних науках. Кількість учнів, що набрали більше 10 загальних балів, становить 22 особи, у діапазоні 8-9 балів – 20 осіб. Крім того, маємо двох рекордсменів у Солом’янському районі, які у загальному підсумку отримали 19 та 23 бали, це учні гімназії № 178 та ліцею № 142 відповідно», - повідомила Алла Шлапак.

Разом із тим, депутат відзначила, що дворічний досвід проведення конкурсу породжує необхідність внесення певних змін у Положення про призначення цих стипендій. «Зокрема ми плануємо відмовитися від прив’язки до районів – бо зараз така квота становить 10 осіб. А також ввести градацію грошової премії залежно від досягнень учня – що вищим буде загальний бал, те більше коштів отримуватиме дитина. Але це відбудеться вже наступного року, нинішні переможці визначені за діючими критеріями», - зазначила Алла Шлапак.

При цьому вона підкреслила, що успіхи школярів є невід’ємним наслідком уваги і турботи зі сторони педагогів та родини – за що їм велика подяка. «Ми прийняли рішення також відзначити грамотами абсолютно усіх батьків, чиї діти брали участь у конкурсі. Адже бути номінантом – це також уже перемога й чимале досягнення», - додала Алла Шлапак.

Як уточнила Голова гуманітарної Комісії, під час відбору кандидатур враховується участь в учнівських Олімпіадах різного рівня, перемоги на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН, а також бал загальної шкільної успішності.

У середу, 11 вересня, результати відбору на отримання персональної стипендії Київської міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей будуть винесені на засідання Постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики. Остаточно рішення втупить в силу після того, як його затвердить депутатський корпус на пленарному засіданні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Парламент Вірменії ...
Наступна новина: Працівники держпідприємства ...

КОМЕНТАРІ