325 курсантів міліцейського вишу Луганщини склали присягу й поклялися на вірність українському народові

325 курсантів міліцейського вишу Луганщини склали присягу й поклялися на вірність українському народові

10.09.13 18:25 0 1001
Під час святкування Дня міста на Театральній площі Луганська урочисто склали присягу й поклялися на вірність українському народові 325 курсантів першого курсу Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка. Курсанти 3-х факультетів дали першу у своєму житті клятву на вірність Вітчизні, присягали суворо дотримуватись Конституції України, бути сумлінними й чесними, адже законність дій працівника міліції, особиста дисциплінованість, культура спілкування й високий професіоналізм є основою діяльності української міліції. На за їх плечима чотиритижневий лагерний збір – своєрідний досвід на шляху до професійного становлення, метою якого була фізична та психологічна адаптація молодого покоління до умов научання в університеті.

Законність дій співробітника міліції, особиста дисципліна, культура спілкування й високий професіоналізм є основою діяльності української міліції. Про це молодим правоохоронцям нагадав начальник ГУМВС України в луганській області генерал-лейтенант міліції Євген Польськой: «Теперішній період приходиться на дуже відповідальний і напружений етап розвитку нашої держави, якій як ніколи потрібні хороші спеціалісти: сильні, умілі, компетентні, готові виконати свій службовий і громадський обов’язок перед Батьківщиною. Стати захисником правопорядку це значить уміти самостійно приймати рішення в екстремальних умовах, а за необхідності й жертвувати собою в ім’я спасіння. Ця наука не з легких і розрахована на не слабодухих людей».

Відкрив урочисту церемонію складання присяги ректор ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка полковник міліції Віталій Комарницький. Він побажав першокурсникам гідними славних традицій української міліції, предметом гордості для своїх батьків та друзів, надійною опорою для сотень и тисяч громадян: «Для виконання даної клятви від вас вимагатиметься мужність та стійкість, самовідданість і дисципліна, нетерпимість до будь яких проявів насильства й несправедливості, повага до закону, щирі бажання та готовність приходити на допомогу тим, хто її потребує. Пам’ятайте, що ваша головна зброя – знання й навики, які ви отримаєте під час навчання, набуте тут відчуття товариськості та взаємодопомоги, вміння знаходити шлях до серця кожної людини, а також незрима броня моральної порядності й зрілого розуміння службового обов’язку, яке захистить вас надійніше будь яких спецзасобів від страхів, тиску й спокус, з якими пов’язана ваша майбутні професійна діяльність».

Лише склавши клятву служити країні та її народові, учорашні школярі стають повноцінними співробітниками органів внутрішніх справ. Прості й змістовні слова Присяги, виголошені першокурсниками, - це ритуальне закріплення того факту, що вони стали до лав самовідданих і мужніх людей, чий фах – захищати правопорядок.

Складання Присяги – це не просто ритуал, а реальний перехід до важливої правоохоронної структури. З цією важливою подією новобранців також привітали керівники області й міста, представники силових структур, побажавши майбутнім правоохоронцям бути вірними обраній справі й з честю зміцнювати державність України. Для цього у них є прекрасна навчально-методична й матеріально-технічна база та найкращі викладачі університету.

Тільки поклявшись на вірність українському народові, вчорашні школярі стають співробітниками міліції. Прості й змістовні слова Присяги, проголошені першокурсниками, це ритуальне закріплення того факту, що вони вступили до лав самовідданих та мужніх людей, чия спеціальність – захищати правопорядок.

Прес-служба ЛДУВС ім. Е.О. Дідоренка
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Франківщині на знак ...

КОМЕНТАРІ