Луцьк: під час оперативної наради обговорено актуальні питання життєдіяльності міста

Луцьк: під час оперативної наради обговорено актуальні питання життєдіяльності міста

11.09.13 08:45 0 780
Під час оперативної наради міський голова Микола Романюк наголосив на проблемах із наповненням бюджету. Він - не виконується. Зокрема, міський голова зауважив, що є проблеми з реалізацією комунального майна. Річний план виконано лише на 30 %. Це незадовільний результат. Микола Романюк нагадав, що така ситуація зумовлена змінами у чинному законодавстві та роботою реєстраційної служби. Таким чином міський бюджет недоотримав близько 1,5 млн грн, які вже не повернути. Микола Романюк сподівається, що незабаром усі ці питання врегулюються і робота налагодиться.

Також міський голова звернув увагу на фінансову-господарську діяльність комунальних підприємств. Він зауважив, що цьогоріч жодне з них не було звільнено від сплати обов’язкових платежів до міського бюджету. Микола Романюк попросив начальника відділу фінансового контролю та аудиту Валентину Малютіну підготувати на одну з оперативних нарад, які відбуватимуться у жовтні місяці, інформацію про фінансову діяльність комунальних підприємств за дев’ять місяців 2013 року. За його словами, після цього будуть прийматися рішення про подальшу роботу керівника та самого підприємства.

Звернув увагу присутніх Микола Романюк і на дві важливі дати в житті міста, які відзначатимуть у наступних роках. Зокрема, у 2014 році буде 585 років, як у Луцьку відбувся з’їзд європейських монархів. Крім того, у 2015 році наше місто відзначатиме 930 річницю. Він наголосив, що необхідно уже нині продумати концепцію відзначення цих дат, аби все пройшло на належному рівні та запам’яталося городянам. Він наголосив, що звернувся до Ігоря Палиці, аби він як народний депутат ініціював постанову Верховної Ради України про відзначення 930 річчя міста Луцька. За його словами, можливо буде виділене фінансування із держбюджету.

У свою чергу, перший заступник міського голови Святослав Кравчук акцентував на підготовці до опалювального сезону. Він закликав керівників закладів освіти, медицини та культури завершити роботу з повірки лічильників, обладнання тощо.

Також Святослав Кравчук ще раз наголосив на підготовці до новорічно-різдвяних свят. За його словами, необхідно уже нині працювати над цим.

Перший заступник міського голови зауважив, що уже світловий день зменшується і рано починає сутеніти, тому необхідно більше уваги приділити питанню освітлення зупинок громадського транспорту, аби лучани чекали на маршрутні таксі чи тролейбуси не у темряві. Він закликав працівників управління транспорту та зв’язку пропрацювати це питання.

Наголосив Святослав Кравчук і на проведенні у цю суботу в місті заходів до Дня фізичної культури і спорту та 27-28 вересня фестивалю «Берегиня».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попов: "Якщо Онищенко ...
Наступна новина: На Львівщині міліціонери ...

КОМЕНТАРІ