Працівники Івано-Франківської ДПІ провели семінар для платників податків

Працівники Івано-Франківської ДПІ провели семінар для платників податків

11.09.13 09:18 0 684
Семінар проведено спільно з територіальними відділеннями Асоціації платників податків та Спілкою аудиторів України.

Відкриваючи семінар начальник міської ДПІ Дмитро Романюк зазначив, що міндоходівцями налагоджено конструктивний діалог з бізнес середовищем. Вони оперативно реагують на потреби платників податків, намагаючись своєчасно інформувати суб‘єктів господарювання про всі законодавчі зміни та нововведення. Ефективне проведення масово-роз‘яснювальної роботи сприяє збільшенню добровільної сплати податків та запобігає виникненню порушень чинного законодавства.

Під час семінару фахівці міської ДПІ та доповідачі від громадських організацій ознайомили платників податків з низкою нормативно-правових актів, які набули чинності з 1 вересня 2013 року.

Зокрема, учасники семінару дізнались про новий податок за утилізацію транспортних засобів, про запровадження обмежень щодо готівкових розрахунків для фізичних осіб протягом одного дня в межах 150 тис.грн., введення нових марок акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби, про внесення змін до Податкового кодексу щодо трансфертного ціноутворення та оподаткування громадських організацій з 0011 ознакою неприбутковості. Також зосереджено увагу присутніх на обчисленні податку на прибуток за операціями з відчудження цінних паперів та операцій з деривативами.

Платників податків також було поінформовано про запроваджені зміни в адмініструванні податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та про відтермінування справляння цього податку на наступний рік. Вони також дізнались про порядок проведення звірки даних задля правильності визначення об‘єкту оподаткування з цього податку.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинь: начальник УМВС ...

КОМЕНТАРІ