У Львові садовий через суди заблокував перехід на одноставковий тариф. "Свобода" подає апеляцію

У Львові садовий через суди заблокував перехід на одноставковий тариф. "Свобода" подає апеляцію

11.09.13 08:24 0 922
Всеукраїнське об'єднання "Свобода" обурене рішенням Галицького районного суду Львова про призупинення дії ухвали про скасування двоставкового тарифу на теплопостачання у місті. Вважаємо, що своїм рішенням суддя В. Романюк продемонстрував зневагу до сотень тисяч львів'ян, які вимагають справедливої форми оплати за отримані послуги. Про це 10 вересня 2013 року повідомив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

За словами депутата, міський голова Львова Андрій Садовий вкотре продемонстрував зневагу до громади. "Від початку він наголошував, що не виконуватиме рішення сесії. Логіка його дій мені зрозуміла, бо Садового не цікавить вигода громади, головним для нього є його особистий інтерес. Саме тому він пішов за "накатаною" схемою, і рішенням суду заблокував чергове надважливе для громади питання. Як зробив це раніше з виконкомом, з структурою тощо. Важливо, щоби громада розуміла, він не з нами позивався – він позивався з львів'янами. І в них виграв, домовившись із "регіонами" про потрібне рішення. Ми однозначно подамо апеляцію, однак ймовірність того, що справа затягнеться і львів'яни розпочнуть опалювальний сезон із двоставковим тарифом збільшується в рази", – зазначив Маркіян Лопачак.

Керівник юридичного відділу Львівської "Свободи", депутат Львівської міськради Любомир Мельничук вважає рішення Галицького районного суду Львова про призупинення дії ухвали про скасування двоставкового тарифу на теплопостачання – незаконним.

"Суддя Віктор Романюк прийняв дві ухвали в аналогічних справах, що суперечать одна одній. У серпні він відмовив в задоволенні клопотання ЛМКП "Львівтеплоенерго", яке вимагало зупинити дію ухвали "Про скасування двоставкового тарифу". Однак, вже 9 вересня він задовольняє аналогічне клопотання ЛКП "Залізничтеплоенерго" і зупиняє дію ухвали. Що так змінилося за цей час? Закон? Ні. Чому ж тоді з'явилося абсолютно протилежне рішення, адже жодних правових підстав для задоволення клопотання не було", – наголосив Любомир Мельничук.

Відтак фракція ВО "Свобода" у Львівській міській раді готує звернення до Вищої ради юстиції з вимогою дати оцінку діям судді Віктора Романюка. Паралельно народні обранці звернуться до прокуратури з вимогою перевірити достовірність розрахунків тарифу на опалення, поданих ЛМКП "Львівтеплоенерго" та ЛКП "Залізничтеплоенерго".

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Росія закликала Сирію ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ