В Тернополі інформація управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів

В Тернополі інформація управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів

11.09.13 08:22 0 725
Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів міської ради попереджує торгуючих громадян та мешканців міста!

Громадяни охоче викладають гроші з власного гаманця за продукти з стихійного ринку. Мовляв тут і дешевше, і якісніше. Люди помилково вважають, що купуючи продукти у бабусь на вулицях , вони купують домашні та якісні товари. Зазвичай це не так – ці товари перепродують. До того ж, якщо це продукти рослинництва, то вони вирощені без дотримання норм, із застосуванням неякісного поливу, тощо. Та й товари весь день стоять на сонці і припадають пилом. На додачу продукти харчування на стихійних ринках не захищені від потрапляння автомобільних вихлопів. Враховуючи те, скільки хімікатів треба аби відмити на автомийці сам автомобіль, уявіть, що відбувається із продуктами, котрі реалізують обабіч дороги. На таких продуктах відкладаються різноманітні солі важких металів, свинцеві сполуки, змити які проточною водою просто неможливо. Ці сполуки накопичуються в організмі і згодом призводять до тяжких наслідків.

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби в Тернопільській області відмічається зростання захворюваності на сальмонельоз. Найчастіше випадки реєструвались серед дітей, для яких в основному і купують «свіженькі» продукти. У Тернополі 36% захворювань на гострі кишкові інфекції виникають через вживання харчових продуктів, придбаних у місцях стихійної торгівлі.

Якщо такі аргументи все-таки не переважають над бажанням зекономити, то спростуємо і міф про «дешеві» товари на стихійних ринках. Ні для кого не секрет, що ваги у стихійних торговців «накручені».Отже вас обважують щоразу на 200-300 грам. Та й ціни на вулиці не надто відрізняються від ринкових. То про яку економію ми говоримо? Суть у тому, що на самих ринках теж є конкуренція. Покупець має вибір, який товар і у якого продавця йому купити. І тут виграє той, хто пропонує найбільш якісну продукцію. Прихильники стихійної торгівлі у якості своїх товарів невпевнені, тож боячись залишитись без виторгу, не йдуть торгувати на ринок.

Виконавчими органами місцевого самоврядування та правоохоронними органами приймаються міри щодо ліквідації стихійної торгівлі на вулицях міста. Та відомо, що лише попит породжує пропозицію. Варто врешті – решт усвідомити, що дорожчого за здоров’я у нашому житті немає нічого. Задуматися та відмовитися від неякісного та шкідливого товару, який нам пропонує стихійна торгівля.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: "Говерла" штрафуватиме ...

КОМЕНТАРІ