Чернівці: Фестиваль Meridian Czernowitz закінчився виставою Юрія Андруховича

Чернівці: Фестиваль Meridian Czernowitz закінчився виставою Юрія Андруховича

11.09.13 08:30 0 1094
IV Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz закінчився аншлаговою виставою Юрія Андруховича «Альберт», яка відбулася 8 вересня у Чернівецькому музично-драматичному театрі ім. О. Кобилянської.

Виставу створено за однойменним оповіданням, яке колись увійде до збірки про видатних нечестивців усіх часів. Її було розіграно в дусі середньовічного мораліте. «Альберт» поєднав у собі вокальні експерименти Юрія Андруховича, контрабас Марка Токаря, наспіви Уляни Горбачевської та графіку Анатолія Бєлова. Чернівецька публіка із захватом зустріла подібний експеримент, вітаючи митців стоячи.

Ідеєю цьогорічного фестивалю стали «(Не)відомі місця Czernowitz». Під час Meridian Czernowitz 2013 відбулися поетичні читання, презентації книжок, лекції, театральні та музичні перфоманси, винно-поетичний вечір, вечірка «ЕлектроПоезії». Найбільше зацікавлення у фестивальної публіки викликали виступи Юрія Андруховича, Сергія Жадана і Тараса Прохаська. З успіхом відбулися читання костелі єзуїтів «Пречисте серце Ісуса» та Єврейському домі. Усього – близько тридцяти літературних подій у 18-ти різних локаціях Чернівців.

Фестиваль організований Чернівецькою обласною громадською організацією «Культурний капітал» у співпраці з громадською ініціативою чернівчан «Рідне місто», за підтримки «Kulturstiftung des Bundes» та Чернівецької міської ради.

Наступного року фестиваль Meridian Czernowitz відбудеться 5-7 вересня у Чернівцях.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ