Під час переміщення товарів через митний кордон України захищаються права інтелектуальної власності

Під час переміщення товарів через митний кордон України захищаються права інтелектуальної власності

11.09.13 08:41 0 832
Використовуючи митний реєстр об’єктів права інтелектуальної власності митний орган виявляє ознаки контрафактності товарів пред’явлених для митного контролю та митного оформлення. Такий реєстр ведеться центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову та митну політику.

У разі виявлення порушень оформлення, за рішенням керівника митного органу на строк до 10 робочих днів призупиняється митне оформлення товару. Виключення складають швидкопсувні товари строк призупинення митного оформлення яких складає 3 робочих дні. Вантаж розміщується на митні склади для збереження.

У день прийняття рішення про призупинення митного оформлення товарів митний орган повідомляє правовласника про факт пред’явлення товарів до митного оформлення, а декларанта – при причини призупинення їх митного оформлення. Крім того, декларант отримує інформацію щодо власника прав на об’єкт інтелектуальної власності.

Якщо правовласник не поінформував митний орган про звернення до суду з метою забезпечення захисту прав інтелектуальної власності або з письмовим вмотивованим клопотанням про продовження строку призупинення митного оформлення, то за відсутності ознак порушення митних правил товари в установленому порядку підлягають митному оформленню.

За наявності достатніх підстав митний орган може за власною ініціативою призупинити митне оформлення, – зазначають працівники Ягодинської митниці Міндоходів.

При порушені прав інтелектуально власності під час переміщення через митний кордон України товарів, щодо яких прийнято рішення про призупинення митного оформлення митний орган порушує справу про недотримання митних правил, а товари вилучаються.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ